Iako je pikselizirano nisam bas dugo mogao gledati, svasta sam vidio dok sam bio dijete pa mi ovo izaziva preveliku neugodu. Ono sto me najvise strah da bi Europa i ostatak svijeta jednog dana kad se ovo zavrsi mogli nastaviti kao da se nista nije desilo.
U Njemackoj Ukrajinski ambasador svaki dan napada njihove politicare iako njemacki narod sam po sebi nije kriv i dalje ima jako puno njih koji smatraju da je Rusija dobar dobavljac i prije svega saveznik. Nemoguce je znati koliki dio naroda tako misli jer kolicina ruskih botova na fb stranicama je ogromna i vidi se iz aviona da Kremlj pokusava na taj nacin okrenuti narativ. Uglavnom skrenuo sam malo, ono sto sam htio reci iako je ambasadorova retorika slicna onoj Zelenskog smatram to ispravnim putem jer Njemacka itekako ima svoje zasluge u ovom ratu, predsjednik Steinmeier (Schröderov pulen, Lavrovov dobri prijatelj) se nakon duge sutnje ipak posuo pepelom sto se tice politike prema Rusiji i Putinu pitanje je da li ce to i Merkel napraviti?