Nakon zadnjeg posta u Chono temi privatno mi se javilo dvoje ljudi koji bi pomogli moderirati, što jako cijenim i poštuijem. Činjenica je da na forumu trenutno imamo samo jednog aktivnog moderatora (mene) i u dogledno vrijeme će se tu napraviti neka reorganizacija. Moderatori, primjerice, dosad nisu imali mogućnost baniranja/zabrane pisanja, a ubuduće će imati s nekom intencijom brzih i kraćih banova od nekoliko dana itd, ovisno kako se dogovorimo, a što se tiče toga, cijenilo bi se mišljenje i ostalih članova bez obzira što ih posao moderiranja ne zanima
I volio bih da se javljate javno, čisto da se vidi reakcija ostatka foruma. Moje neko pravilo temeljeno na iskustvu je da bi se moderatori morali primati u parovima. Obavezno sa suprotnim stavovima ili čak suprotnim karakterima, jer bitno je da se forum ne pretvori u jednoumlje, kako po društvenih pitanja tako i po pitanju vječnog sukoba PC-konzole. I bitno je dodati da se ne traži nikakvo iskustvo, godine staža su nebitne, a moderiranje se ne radi aktivno, već pasivno uz normalno korištenje foruma, i ako sve funkcionira, ne oduzima ništa više vremena od normalnog sudjelovanja na forumu