Fensi, ja ne pizdim. Meni osobno Activision Blizzard ne znaci nista. Tako da mi svejedno.
Microsoft je kupio Activision Blizzard za 70 milijardi dolara
Ja kao PC igrac nikad mirnije nisam promatrao nedavna dogadanja u industriji. Zasto? Zato sto se nece puno toga promjeniti. MS samo agresivno kupuje, od ostalih stvari vrlo brzo dobiju gubitak pamcenja.
Pa jedan Win10 je trebao biti zadnji OS koji cete ikad instalirati, a dobili smo 11 nedavno...
Tako i ovdje, sve ce to uredno izaci na PS
- Uređivano
master_x onda je to super za tebe ne? Možemo se dogovorit kad oćeš, spakiraj box.
Ozbiljno ovo izgleda jako slično pristupu Amazona koji je polako istisuo svu konkurenciju. Uložiš hrpu kapitala i kupiš najpopularnije studije. Sa gamepassom spustiš cijene toliko da te nitko drugi ne može pratit i posluješ sa gubitkom par godina dok se svi ostali ne povuku s tržišta. Onda polako dižeš cijene.
Ovi ko PSG u nogometu.. mislim, gore je bilo kad su uzeli Bethesdu jer je riječ o boljim igrama jer iskreno, kog boli taki za Call of Duty više.
Svejedno, kako većina kaže, ovo je baš odvratno. Od onih priča koje su izjavljivali da sve igre trebaju biti na svim platformama do toga da prebacuju sve na svoju platformu. Bolje da su se kao Sony fokusirali na neke manje studije i stvorili nešto svoje da ljudi mogu Xbox povezati s nekim igrama kao što se PS veže za TLoU, GoW ili Spider-Mana.
AbelKOsMos I tako dok gaming polako odlazi u kurac
Već je odavno tamo!
DRŽITE ME JEDNOSTAVAN NE MOGU
Odlicna vijest! Naprijed Microsoft!
Nebitno je jesu li vama Activisionove igre bitne ili ne. Bitno je kako će to utjecati na cjelokupnu gaming industriju u kojoj Microsoft potezima na granici fer tržišnog natjecanja grabi prema sve većem komadu financijskog kolača.
Ništa što u konačnici vodi prema monopolu nije dobro za krajnjeg korisnika. Ovdje će agencije za zaštitu tržišnog natjecanja imati podosta posla. Vjerojatno će se akvizicija odobriti, jer ni Microsoft nebi ušao u posao bez da su proveli računicu, ali bit će polemika.
Flipper nisam na tebe mislio tebe sam kvoato na druge sam mislio. :-* pusa
escoban Problem je sta su kupili jednog od najveci publishera po revenue-u
Zato što imaju Candy Crush i Heartstone. To je money maker na duge staze. Ali ti razmisli da je Candy Crush napravio milijardu dolara u godini. A ovi su spičkal 68 milijardi. Za kaj? WoW koji je propao? Overwatch? Diablo? Starcraft??? Sve ubisoft igre su im praktički mrtve osim HSa. Mrtve naspram toga koliko su veliki bile. Tony Hawk i spyro su super naslovi ali mogu li donijeti baš TOLIKU zaradu? Nah bro. Ovdje samo money milk naslovi mogu napraviti dobar keš. Jedino što imaju od svega toga je COD, Candy crush i heartstone, to baš printa lovu. Ostalo je samo usput.
escoban ili sam sony ili nintendo ?
Ne mogu kupit niti jednog niti drugog. @Fico objasnio u drugoj temi.
fensisuperstar Ne podcjenjuj snagu i privlačnost imena koje IP nosi.
realno ova selekcija naslova i odgovara servisu kao sto je gamepass, service igre vecinom.
- Uređivano
Da se ovo desilo prije Sekira, Phil Spencer bi umro twice. Jedini naslov uz Crasha koji mi nesto vrijedi.
Šta ste se uspaničili, neće se ništa promjeniti u smislu eksluziva samo danas prestaje lihvarenje od strane Sonyja. Sony kojeg svi branite naplaćuje minimalno 25 000 pa sve do 200 000 dolara za bolji plasman na PS trgovini, nešto što si mali studiji ne mogu priuštit, a takvih je najviše. Probajte pogoditi koliko uzimaju posto od zarade? Nije Sony to što mislite da je zato su i napravili poteze koje su napravili u zadnjih par mjeseci. Microsoft je s ovim zauzeo bolju poziciju na tržištu i ja vjerujem da ovo znači da će doći još bolji i skuplji naslovi jer Sony ni blizu nema takav potencijal kao Microsoft. Nadam se da neću pogriješiti. A za ove koji budu pričali kako ih boli ona stvar za male studije, samo se sjetite da su to studiji koji bi trebali biti veliki u budućnosti. a s politikom takvog poslovanja gdje ih se stavlja u nepovoljan položaj to nikada neće postati.