Ma ne vjerujem da će to bit na našu štetu.
Da, izgleda tako jer na prvu to za nas znači da nećemo moć igrat neke igre, ali dugoročno to znači da će neki od najprodavanijih naslova sada zapravo i gurati industriju naprijed.
Ako gledaš situaciju prije, rivalstvo Sonya i Microsofta je bilo jedino zapravo bitno.
Multiplat izdavači se nisu baš tolko međusobno borili osim možda Activisiona i EAa i Konamija i EAa.
I to se vidlo.
Prosječna first party igra npr. 2009. je bila primjetno kvalitetnija od prosječne igre 2019.
Moja teorija je da je to tako bilo baš zato jer je 2009. postojalo direktno rivalstvo između Sonya i Microsofta dok recimo 2019. Sony toliko dominirao da se blago opustio i posljedice toga su vidljive na igrama kao što su HZD, Days Gone i Tsushima.
I to govorim kao veliki fan dvije od te tri igre.
Ono što ja OČEKUJEM od Microsofta ovu generaciju je da Sonyu i čak EAu pruži kvalitetnu borbu za našu lovu i stvarno vjerujem da je to dobra stvar i nemam to mišljenje samo da serem po Sonyu jer kolko god mislio da rade loše poteze u zadnje vrijeme, još uvijek želim da budu najbolji i brijem njihovu briju, samo mislim da im fali motivacije, a Microsoft će im ju dat.
Stvarno ne vidim scenarij u kojem dolazi do monopola JOŠ.
Hoče li se to promjenit u budućnosti, to ne znam, al nadam se da neće.