Pročitaj na portalu
Članak

God of War – Osvrt na izvrstan PC port nekoć PlayStation ekskluzive

Počela je nova godina, sprema nam se Ragnarok. Virtualni, drugi dio God of War reboot serijala, jasno, što ste mislili? Kud bolje vrijeme za ponovni ili prvi prelazak Kratosovih nordijskih avantura.

E da hoce originalnu trilogiju portati...

Za ultra 4K 60 fps nije vam dosta RTX 3080.

Sa DLSS na Quality ide do 80 frejma.

Uglavnom onako na prvu, na 4K TV-u i nema neke razlike barem po youtube videu.
Između PS4/PS5 i PC verzije.

Ok texture su oštrije ali to pripisujem 4K rezoluciji, koliko znam dok se stavi ORIGINAL postavka na PC-u, znači PS4 postavke, texture budu na ULTRA. PS4 očito texture vrti na ultra, valjda...

Bolje je osvjetljenje, sjene najviše ali jako teško je naći razliku.

Obzirom da PS4 slim staviš u džep, konzolica ima tablet proc i ovi vrti, PC od 20 000 kn to bi trebao rasturati, no dobro.

Kod ovog porta konzole definitivno imaju veliku prednost, veliku.
Pogotovo sa financijskog i komocijskog aspekta.

Ako gledamo dimenzije konzole, potrošnju, prenosivost, održavanje, čišćenje, buku od nedavno u slučaju PS5. Bolji gamerski PC uvijek je bučniji, čak i sa undervoltom i najboljim zračnim hlađenjem, minimalno imaš 5 ventilatora.

Nije da PC nemožeš prenositi ali prava kanta ima i kila i obujma.
    PS4 slim stane u ruksak, čak i Pro.
    PC malo teže😁

Sad zamisli što govorim, da PS4 odrade na 5nm procesu, dobiješ veličinu 2 Switcha.

I to pokreće God of War na 1080p 30 frejma. Na PC za to trebaš GTX 1060 koja je izašla mnogo poslije i sama koštala kao PS4slim tada. Oko 2200 kn.

Nisi očekivao od mene da bum pohvalio konzole? Imaju i one prednosti itekak.
    Nisam tipični zatucani PC elitist.

U slučaju God of Wara, boga mi loše performanse za jednu "last gen" PS4 igru. Zamisli tek da ima ray tracing.

I ovo kaj sam stavio test, da RTX 3080 jedva vuče nekih 50-60 je na početku igre, najnezahtjevniji dio koji ne pokazuje ništa.
    Nikakvu raskoš borbe i dubinu borbe.

U Muspelheim realmu sa Runicima i time trial challenge uz 20 monstera odjednom...

Frame rate bi se mogao spustiti na 30.

pravednik To štima, mislil sam da buš pisao ka PC moraš igrat zgrbljen za stolom a konzolu iz kreveta, tipične gluposti.
      Ovo kaj navodiš se slažem ali da budemo realni PC zamjenjuje PS5, XBOX, Switch i imaš PC pa kad ga prenosiš, jedna kanta je manja od svega toga zajedno 😆

• imaš WS rezu

Sterlok ali da budemo realni PC zamjenjuje PS5, Switch

Budimo realni, ne zamjenjuje...

Zahtjevna igra u pm.
        Susjedni portal napisao da se radi o jednoj od najzahtjevnijih uopće.

Vjerojatno bude bolje nakon par patcheva. Uglavnom igra za 4 god ništa nije ostarila, izgleda bolje od mnogo novijih naslova.
        Artwork je također odličan.

Sad me zanima Uncharted 4 PC release, ta je igra za 2016. koristila assete i modele uz geometriju likova kakvi se i danas rijetko viđaju.
        Ispred vremena.

Ipak su to Sony ekskluzive, par stepenica iznad svega.

fensisuperstar Šta ćeš mi kupiti God of war??? Pa ti si srce i duša od čovijeka!!! Ljudi pogledajte koliko je velikodušan i dobar on!