prayer Mislim da je čak i umjetan
Umjetan je, umjetan. Vratio sam se na Mooncradle, na 15lv sam. Prvo područje u igri i neprijateljima oduzimam pompoznih 37hp-a. Uopće se ne osjeća napredak.
RPG elementi su dosta slabi. Činjenica da nema run ili guard opcije mi je zastrašujuća. Puno puta, baš zbog loše odrađenih RPG elemenata, borba bude umjetno otežana. Ono kad, usprkos novom oružju i puno višem levelu, neprijatelju oduzimam 17hp-a zato što je otporan na tu vrstu napada jednostavno produljuje i poglupljuje cijeli koncept igre. Znam da su inspirirani starim naslovima ali kad ti naslovi koji su poslužili kao inspiracija odrađuju neke elemente gameplaya bolje od ove, moderne, igre onda se stvarno moramo zapitati gdje je zapelo.
Usprkos ovoj kritici, uživam u igri. Aktivirao sam si sve relicse koje sam kupio, i uopće me nije briga za težinu. Art, glazba i dizajn lokacija je tako old school. World map je čisti Chrono Cross, još plovidba s brodom. Kad smo kod brodova, Ghost Ship 😍 Muzika je ajme meni, ne sjećam se kad je borbena tema bila ovoliko zarazna. Priča se zakuhava ali ne čini mi se nešto posebno (kao što je to postala Astlibra Revision) ali dobro, to ću vidjeti kad je završim.
Jednostavna, lijepa igra koja ima mane ali usprkos njima, uspjela je uhvatiti esenciju starih RPG naslova pa evo, dok ovo pišem, već joj se veselim vratiti.