Meni je super dodatak, rekao bih da pomaže (oko pola žličice dnevno uzimam). Osjećam se jače i odmornije za sve aktivnosti te mogu napraviti više, umor mi nije problem uopće…osim kad se ne naspavam dobro. Doduše, malo mi je nezgodno u potpunosti procijeniti učinak jer sam taman nakon kojeg tjedna korištenja dodatno uletio na godišnji odmor, pa je i to dalo doprinos dojmu. Moram se i izvagati, ali rekao bih da sam navukao nešto mase/vode zbog načina kako kreatin djeluje. Gle, ako je i 5-10% pozitivnog učinka na snagu kod vježbi visokog intenziteta uz već dokazano blagotvorno djelovanje i na ostali rad organizma, isplati se barem probati. Netko će imati veće koristi, netko manje, ovisno o predispozicijama i samoj prehrani (ima li dosta crvenog mesa i sl.).
Koliko sam ja vidio, ne treba uzimati neke pauze i do 5 godina u kontinuitetu bi trebalo biti ok. Naravno, ništa ne šteti preventivno napraviti pauzu od tjedan-dva s vremena na vrijeme. Tijelo i samo stvara kreatin i kažu da nema nuspojava kod dužeg korištenja jer se receptori i proizvodnja prilagođavaju uvjetima. Opet, na tebi je da procijeniš i dodatno se informiraš po potrebi.