Malo da i u ovu temu stavim malo jednostavnih jela.
Ovo ukusno i za pripremu jednostavno jelo napravim tak jednom ili dva puta godišnje pa rekoh danas za 1.6. nek se nađe na jeovniku.
Pileća prsa u umaku od tikvica
Sastojci:
-50 dag pilećih prsa (može i pureća)
-pola tikvice srednje veličine
-pola svježe paprike
-cijela glavica crvenog luka
-1 režanj češnjaka
-mljevena paprika
-sol
-vegeta
-papar
-ulje.
Priprema:
Jednostavna priprema. Prsa nasjeckate na kocke i ostavite po strani.
Zatim nasjeckate crveni luk i češnjak i stavite u vruće ulje da se kratko poprži na laganoj u mom slučaju vatri ili nižoj temp. ako koristite strujni štednjak. Kada luk i češnjak poprime svijetlo smeđkastu bojicu stavaite prethodno na kockice isjeckanu tikvicu i narezanu papriku također na kockice i to promješajte i pustite da tikvica pusti malo svog soka i zatim stavite začine po želji a ja sam koristio papar, vegetu, sol (ali pazite sa doziranjem da ne bude preslano), mljevenu papriku i papar i pustite još malo da se to popirja dok ne ispari sva tečnost i onda kad se već počinje lagano lovitza dno tave, stavite čašu vode i pustite da se to pirja ili dinsta, kako tko tome kaže. Kada voda počinje usahnjivati stavite još malo vode i uglavnom da se to pirja do nekih sat i pol laganini.
Od priloga možete koristit neku tjesteninu, kukuruznu krupicu ili krumpir.
Ja sam koristio krumpir i napravio pire. Kuhao krumpir u slanoj vodi 15-ak minuta, procjedio i stavio 2 reza putra i malo ulja i napravio pire gnječući ga ko neki manualni radnik dok ostali imaju štapni mikser.
Kad se to izgnječilo dok je krumpir još bio vruć stavio malo suhog sira da se istopi u njemu, dobro pomiješao (ja koristio goudu) da dobijem elastični i rastezljivi pire i to bi bilo sve. Dobar tek!