Palačinke, ko palačinke ali one su punjene vjerujem trenutno najstarijim domaćim pekmezom u zgb županiji.
Pekmez je od divljih kupina koji mi je stajao na najvišoj polici koju ne možeš doseći a da ne uzmeš neki stolac.
Velika tegla od kilu i pol i to tak stajalo gore na polici u špajzi do jučer kad sam je skinul i da vidim kakav je i jel se to pokvariilo išta. Ni trunke pljesni ni tragova da je staro. Vjerojatno je dobro termički obrađen i u higijenskim dobrim uvjetima što je jedini konzervans plus šećer kid domačih pekmeza. To je kao vino, što starije to bolje.
Ovaj pekmez je star najmanje 12 g. Ne piše na njemu kad je napravljen ali po nekim drugim stvarima otprilike znam da je toliko star ali možda i više godinu dvije.
Nisam ga ja radio jer ja bilježim sve. Mjesto i vrijeme kad nekaj izdelam. Pekmez sam dobio na poklon. Nije pasiran pa se osjete one sjemenke od kupina što daje šmek autentičnosti teksture i okusa skatkoće iz divljiine. Kupine su brane na morskom području. Te kupine su slađe od onih u kopnenim područjima u unutrašnjosti.