Kao i što naslov kaže pišite sve što se igrali ove godine s tim da je jedini uvjet da je igra izašla ove godine. Ne bih stavljao nikakve smjernice već pišite kako god hoćete. Bilo bi lijepo da se daju neki kratki osvrti ili dojmovi (može i ocjene) da ne budu samo nabrajanja i to je to. Ako tko hoće može igre pobacat po kategorijama, pisat eseje, reći 2-3 rečenice, kako god hoće. Pa da započnem.
Za početak bih kao aposlutnog pobjednika godine izdvojio: It Takes Two - uopće nemam nikakve primjedbe, vrhunska feel good zabava od početka do kraja i prijekopotrebit dašak svježine u gaming industriji. Genijalna igra.
Drugi izbor bi mi bio Returnal - vrhunski posložena igra. Vrhunski level dizajn, setting, gameplay, općenito overall produkcija, jedino mi endgame contet izgledao repetetivno i bespotrebno. Ja sam ga zaobišao i maksimalno uživao u ovih 30 -tak sati igre. Ako je netko još željan more of the same, bit će zadovoljan i s tim, tko će to radit radi trofeja ili kompletiranja sumnjam da će se usrećit. Sve ostalo je aposlutno vrhnuski.
Što se tiče nekih vrhunskih igara to bi bilo to. Ovaj ostatak što sam igrao je bio oke i zabavan ali baš osjetno ispod ovog dvoje.
Metroid Dread - Oke i zabavna igra, ali preskupo i precijenjeno.
Ratchet and Clank: Rift Apart - Tehnički impresivno, ali baš preprosta i jednostavna igra koju sam već sad više od pola zaboravio.
The Legend of Zelda™: Skyward Sword HD - Ok igra, ali ju baš pojelo vrijeme i neke stvari su još puno gore sada radi prilogođavanja kompletnog level dizajna za gimmick motion kontrole.
NBA 2K22 - Svatko ima svoj guilty pleasure safe space. Nekom je to COD, BF, Fort, NFS, FIFA, PES ili nešto deseto. Ove godine je to meni NBA, a pretočit će se i u sljedeću.
S obzirom da se plejka uspjela nabavit tek ove godine, onda smo se malo igrali i catch up-a pa je to bilo to od igara što sam igrao ove godine. Još bih naveo igre koje nisam stigao igrati radi vremena i novca a zanimale su me dosta, a to su: Psychonauts 2, Death's Door, Marvel's Guardians Galaxy. S tim da bi recimo Kenu probao u slučaju da se podjeli na plus.
Ovaj ostatak koji je bio razvikan još ove godine ne planiram apsolutno nikad odigrati jer mi niti malo ne privlače i za većinu smatram da su apsolutni gubitak vremena i novca: Forza Horizon 5, Resident Evil 8, Deathloop, Halo Infinite, Far Cry 6, Back 4 Blood, Life is Strange, True Colors.
Eto, to je sve od mene. Ako koga zanima detaljnije za koju igru neka pita. Raspišite se i vi malo. Sretni blagdani, sve najbolje i nadam se da nam će nam svima sljedeća godina biti bolja od ove i COVID free. 🙂