Heat super na prijedlogu i ideji, ali većina odgovora je išla upravo zbog postavljenog pitanja.
Fenixa zanima HDR. Otvorio je temu zbog HDR-a na monitorima. Kao što sam inicijalno odgovorio ozbiljno i kratko, a @Zero pojasnio još bolje - na monitorima je HDR kurac od ovce i točka. Pogledaj upravo ovaj video kaj si poslao sam i vidi koliko koštaju ti monitori koje on predlaže za HDR. Samsung je 16 kkn. Asus ROG je 40 kkn. Halo. J.e.b.o.t.e.
I onda sam se krenuo polu šaliti zbog ongoing rasprave koju imam s @Fico o sukobu gaminga između konzola i PC-a. Jeftino vs skupo. Kauč/trosjed/fotelja vs stolica. Monitor vs TV. I da, iako se s Fićom slažem u 94% stvari i maltene ispadne ko moj mlađi brat sa svim životnim stavovima i mišljenjima, kaj se gaminga tiče, mislim da je nakon Choneta on najveći PCMR zaljubljenik. Što nije loše. Sve je stvar prioriteta i ukusa.
Ali neke su stvari egzaktne i gotovo. HDR je bolji na TV-u nego na monitoru i to nije pitanje ukusa i mišljenja.
Edit:
Isto tako, Sonyeva podrška za monitore i PS5 je trenutno zakurac. Možda najpopularnija dijagonala od 1440p nije ispravno ni podržana. Jer se (vjerojatno) vode logikom da se konzole većinom i igraju u dnevnoj ispred telke. I stoga je sinergija TV+konzola puno bolja od monitor+konzola. Da, Xbox je tu uložio puno više truda da bi bili kompatibilni s čim više toga, ali šteta kaj nema neke Steam statistike za konzole, jer me baš zanima koliki postotak konzolaša sjedi ispred monitora da igra konzolu.
I zanima me koliki postotak PC igrača s kompovima od preko 25 kkn igraju igre koje actually koriste 5% uloženog novca, već igraju i dalje LoL, Counter, Overwatch, WoW, PoE, Fortnite, Minecraft.