Ma da bude i tu. 🙂
Spider-Man: No Way Home [2021]
Fantasy/Action, 2h 28m
With Spider-Man's identity now revealed, Peter asks Doctor Strange for help. When a spell goes wrong, dangerous foes from other worlds start to appear, forcing Peter to discover what it truly means to be Spider-Man.
[10/10]
Moram priznat da sam pun emocija i da je ovaj film bio emocionalni roller coaster. Od onih tužnih do easter egg-ova kojih je film prepun. Teško je pričat o ovome filmu sa spojler free informacijama, ali eto pokušat ću. Da je najbolji Spider-Man film - jest. Da li je mogao bolje!? Apsolutno! Zašto? Pa filmu ne zamjeram puno, dapače suprotno, inače ga ne bih častio devetkom, no lokacije na kojima se radnja većinu filma dešavala nije spektakularna i to ne pričam o izvijanju svijetova i domu Dr.Strangea; jednostavno mi je veliki dio filma bio nekako mračan, na neatraktivnim lokacijama i tu me to malo cijelo vrijeme peckalo. Ovaj multi-verse koji su ostvarili u ovom filmu je van ovog svijeta i apsolutno je bilo fantastično vidjet da je sve isfunkioniralo što su tu zapleli i zamislili. Nevjerojatan film zapravo. Toliko genijalnosti s tim easter-eggovima, da će mi trebat još poneko gledanje da sve pohvatam. Da su lokacije bile nešto bolje i atraktivnije film bi bio čista perverzija i debela desetka. Ovako malo ostaje žal. Očekivao sam zadnju scenu nakon creditsa da je scena, a ne trailer koji sam već vidio. Tako da ne trebate ostajat baš na zadnjoj zadnjoj sceni, dovoljno je vidjet prvu scenu nakon kraja filma. Uštedjet ću vam možda i 7-8 minuta.
Obožavam sve Spider-Man filmove tako da sam nažalost i ranije bio svjestan da ćemo vjerojatno vidjet i Garfilda i Tobeya i tako su svi savršeni u filmu, pogotovo kad krenu zajedno u borbu protiv Osborna aka Green Goblina. Mislim da nismo u ovome filmu mogli dobit boljeg villaina od Dafoea kojeg je bilo prejebeno vidjet u još jednoj ulozi Green Goblina; nezz tko bi bolje od njega odglumio. I presretan sam bio što je Octavius postao dobar, nakon što ga je Peter izlječio. Nezz meni je cijeli taj koncept koji su uspijeli prezentirat tako dobro sjeo, bez ikakvih gluposti i nepoznanica. I da umro sam malo od tuge na smrt May, baš nisam očekivao da će ju ubit scenarij, iako sam glup naravno, sve May ikad umru/poginu. Bilo je logično. A sve scene, gdje su tri naša junaka iz različitih svijetova je stvarno emocionalno savršenstvo. Evo nezz najrađe bi maknuo ovu devetku i stavio desetku. Jebeno!