Upravo sam iz kina i ne vjerujem kolko mi je film uspio trznut u svaku srčanu strunu, da budem poetičan.

Išao sam gledat sam tak da nemam s kim komentirat pa otvaram temu.

@Fenix vidi jel bi se pristup temi davao samo onima koji pogledaju ili misliš da nema potrebe.
Neću počet niš pisat do tad.

Ma dovoljno jasno si označio, tema je za spojlere. Sjeti se bumpat za par dana kad i drugi pogledaju.

Ka šta sam napisa u drugoj temi, nije mi bilo drago koliko je humor zauzima interakcije između različitih Petera ili s Doc Ockom i ona scena kad govore o Benu i svojim tragedijama je trebala bit suptilnija, ali isto sam zadovoljan. Btw sam puno zadovoljniji Garfieldovom ulogom nego Tobyevom, on mi je također bija nekako off. Holland se iskaza s glumom.

Najpopularnija stvar kod interakcija Petera je humor kroz medije i prije ovog filma. Dovoljno je sjetit se onog memea gdje pokazuju prstom jedan u drugoga. Isto to su radili i u Spider-Verseu. Parkeri otkako je uveden koncept multiversea u Marvel serijal najčešće komuniciraju tako.

Inače, reakcije u kinodvorani su bile kao kod Endgamea, ako ne i glasnije. Baš jako puno pljeskanja, vriskanja, svega. Film je izvukao svoj maksimum i biti će favorite franšize kroz godine i godine, ne bi me iznenadilo da bude i najomiljeniji film uopće u franšizi. Dobra doza screen timea za svih, super gluma (Garfield je baš ubio), akcijske sekvence na najvišem nivou, motivacija likova na mjestu, vagon easter eggova. Nekima je odbojno davati desetke blockbusterovima, ali kada bi oni bili sve što postoji u filmskoj industriji, ovaj bi bio najvišeg ranga.

Jedina zamjerka mi je bila prva fight scena u stanu s Goblinom. Šamarao si Thanosa na Titanu, ovo su trebali nekako drugačije prikazati, a ne da je čistim brute forceom Goblin otreso Petera. Logični je je stvarno bilo ono sa Strangeom jer ga je ovaj podcjenjivao u mirror dimenziji pa ga je ovaj matematikom zajebo, nego li ta scena. I u infinity waru je tankao i udarac od Cull Obsidiana, tako da malo nekonzistentan power range. Sve ostalo, top, za 2 tjedna idem opet u kino.

Holland je od dripca došao do ozbiljnih uloga.

Samo da ga novac i to sve ne odvedu na mračnu stranu.

Pogledao također, najbolji Spiderman sa Hollandom i možda najbolji Spiderman uopće. Pogotovo radi Tobey Maguirea.
Trebao je još jedan njegov nastavak.
Nekako se čovjek vrati u djetinjstvo i prisjeti onih boljih vremena kad su u gradu bili posteri Spidermana koji je bio hit. Jedva smo čekali da film dođe na one stranice ili videoteku trčali posuditi DVD.

Garfield je odglumio još bolje. Točno se vidi koliko čovjeku drago da se vrati u ulogu Spidermana. Očekivao sam da će spasiti MJ još od trailera i glasina.

Jako dobar film, IMDB drži vanserijskih
9.2/10 trenutno.

Ujedno i moja ocjena.

Najbolji Spider-Man do sada. Za Marvel filmove je čista 9, možda čak i najbolji Marvel film.

Drago mi je da se većini sviđa a ne da sam oduševljen samo zbog svojih osjećaja prema Spider-manu, liku koji je možda najzaslužniji za razvoj u osobu koja sam danas.

Niste kraj prokomentirali.
Kraj praktički čini cijelu Homecoming trilogiju zapravo origin storyem i postavlja, bar meni, savršene temelje za odlične Spider-man standalone priče.
Mislim da ga mogu umiroviti iz Avengersa, htio bih više klasičnih Spider-man avantura koje su možda manje poznate.
Doduše, Venom je definitivno prvi na redu i izgleda da će ipak taj lik dobit zasluženi Origin u MCU.
Nek retconaju sve iz Venom filmova jer ne valjaju i prave se da je ovaj komad Venoma nema nikakva sjećanja od prije.

Enivej... kad sam vidio šivaću mašinu na stolu na kraju baš sam skoro zaplakao.
Žao mi je da nisam malo bolje uspio vidjet klasični kostim, ali po to malo viđenog mi izgleda apsolutno perfektno.

wooddiebone

Wooddie to je lijepo razmišljanje, ali neće se dogoditi. Koliko god da je ovaj film ispao dobar, moramo se sjetiti i da je ovo ozbiljno flexanje mišića od strane Sonya pri čemu podsjećaju da i dalje oni imaju prava na Spider-Mana i popratne likove i mogu raditi s njima što god žele. Samim time Venom ne može dobiti svoju MCU priču ako je Sony ne amenuje. Iskreno, sam kraj malo i straši jer Sony sada može štancati standalone filmove do mile volje i održavati ih na kvaliteti svojih Venom filmova jer imaju priču kojom mogu Spideya praktički pa izbrisati iz MCU-a.

Holland je potpisao za 3 standalone filma još u kombi Sony/Marvel.

Prije bi rekao da će Sony odlučit možda vratit Garfielda.

wooddiebone

Ovo je Holland opovrgnuo prije nekoliko dana.

The actor previously said Spider-Man: No Way Home was the end of his current deal, which contradicted reports about him returning in another MCU film. During a recent interview with THR, Holland was asked about those reports and provided some much-needed clarity on his Spider-Man MCU contract.

Even though Holland didn't state exactly how many appearances as Spider-Man he is now contracted for, it appears there might not be a set number at the moment. This lines up with Feige previously revealing Marvel is no longer signing actors to multi-film deals. The Spider-Man: No Way Home star implies that Marvel instead has the freedom to use him as they please, as long as it works for Sony. It is important to remember that Sony still owns the rights to Spider-Man after all. Marvel Studios may have a heavy creative hand in this iteration of the web-slinger, but Sony still has the final say at the end of the day.

Pa dobro, sviđa mi se sve napisano.

Nemam načelno protiv Sonya ništa dok puste Marvel da radi dobre filmove.

Ovo je jebeno sve. Sve!

Jedino sam na Endgameu doživjel ovakve reakcije dvorane, a ne znam dal je veća bila na Daredevila ili na ovu dvojicu.

Nastranu Tobey koji je savršen (al koliko opet stariji i ozbiljniji i predobro ga je tak vidjet) , al Andrew je sve i ubio je sve što je mogo. Na spašavanje M.J. su mi zasuzile oči.
      Mali Holland je također oduševio. Nije mi toliko sjeo u prva 2 filma (solidno), ali za ovo mu skidam kapu.

Ima par scena nepotrebnog humora što me i malo nanerviralo, ali je zato toliko dobrih stvari za Marvel / Spidey fana da mi neće ni 5% umanjit doživljaj filma.
      Ispunio mi je svako jebeno očekivanje, zadnji put sam bio tolko oduševljen nakon Endgamea.

Tease za Strangea vrhunski... Ne znam, blow out sam nakon ove večeri jbte 🤩... Daredevil (znalo se, al opet...!), oba Spideya, Venom i vjerojatno spajanje Simbiota sa Spidermanom, Strange 2....jbte 🤩🤩

Izuzetno sam zadovoljan filmom. Ovako na prvu, ulazi u top tri MCU filma. Ima svega, ima akcije, ima drame, ima humora. Ničeg previše, ničeg nauštrb nečeg drugog.

Vidi se pregršt ljubavi, pažnje, predanosti i fan servicea u svakoj sceni. Genijalan film. I drago mi je da su čak i foršpan mijenjali jer su ovako stvari ipak ispale bolje nego u foršpanima. Sve ima svoje zašto i zato, sve ima drugačije temelje i težinu.

Baš ih je bilo lijepo vidjeti sve na ekranu. Sa svojim elementima, sa svojim odijelima, sa svojim sjećanjima... Gluma genijalna, akcija fantastična, ma top topova!

Citam objavu na portalu i fakat je nevjerojatno uspješan film.

Baš me zanima kolko su Disney executivei blizu odluke da idu all-in sa full-blown multimedia spider-verse eventom.

Miim da je teško očekivat od ljudi da bi to sve popratili, ali bilo bi zanimljivo za pogledat.

Baš mi drago. Mogu ja imat neke zamjerke na film, ali ipak je impresivno kakvu su ekipu okupili i sve to zajedno spojili. Nadam se da će ovaj uspjeh potaknit slične projekte.

jucer u kinu jedina wow reakcija je bila na oba spajdija i to je bilo nesto meh, niti priblozno engdame reakcijama, meni je film sasvim ok, vise me nahajpala mid credit i post credit scena 😃

Naletio si onda na lošu publiku.

Kod mene je bilo baš full-blown aplauz jedno 4-5 puta kroz film.

Na početku creditsa su čak ustali svi.
      Al dobro, ja sam bio na pretpremjeri tak da je većina prisutnih bila ful nabrijana i vjerojatno su si uspjeli ne spoilat sve prije.

Baš ljepo za vidjet to u kinu, mislio sam da je to izumrlo izvan kazališta.

Film je bio super, kod mene u dvorani zapljeskalo se dvaput, kod dolaska starijih Spideya, ali je drugi aplauz popratio i glasni komentar nekog niže u gledalištu: "kaj smo sad amerikanci?!" 😆