Završio tijekom vikenda. Mislim da DLC-e neću zasad nabavljati, makar mi malo žao što nisam uzeo Deluxe izdanje (pogotovo sad kad je čini mi se cijena 20 eura na Epicu). Vjerojatno sam napravio grešku što sam prvo prešao Sagin dio u potpunosti pa su ostale samo Alanove dionice, u kojima sam maksimalno igrao na stealth način i štedeći municiju i healing iteme…da bi se ispostavilo kako uopće nije bilo potrebe za tim s obzirom da s njim nije ni bilo boss borbi (za razliku od Sage).
Mišljenja sam da su Alanove dionice razvučene, da igra u tim momentima pati s pacingom i da se previše išlo na distinkciju u gameplayju između njega i Sage, pri čemu ispaštaju Alanove dionice zbog relativnog manjka izazova. Ok, "puzzle" dionice s clickerom znaju biti ok, ali sveukupno bi možda i bilo bolje da su odrađene kao noćne more u Max Payneu. Nešto kraće i jednostavnije. Ovako sam okolo bauljao uglavnom tražeći Words of power, izbjegavajući Takene koliko je to moguće.
No opet, kad sve zbrojim nemoguće je poreći kvalitetu, ideju i realizaciju igre, bilo idejno ili tehnički. Kad zagusti u igri i nadograđeni gameplay blista. Malo je ovakvih igara, u zadnje vrijeme i premalo. AW2 je bolja od originala, iako mi je ukupni dojam za obje nakon odigravanja podjednak - ovo je za mene 8/10 igra. Kako je u AW1 bilo "it´s not a lake, it is an ocean tako je sad "it´s not a loop, it´s a spiral". Nadam se da ćemo dočekati AW3, ali u međuvremenu više se veselim remakeu Max Paynea 1. Remedy, don´t fuck it up.: p