U firmi imamo kolektivni godišnji za blagdane 10 dana, već sam najavio dragoj da ću se nakon druženja s rodbinom zatvoriti u mračnu radnu sobu te izguštati ovo po par sati u komadu dok ne istražim svaki pedalj mape. Ovakva remek-djela traže posvećenost.

5 dana kasnije

herc

Fascinantno je gledat kak su savršeno pogodili izgled arta.

@Torgue kad smo kod istih, pustimo i onu skupu iz Max Payne 2

@bethesdafanboy123 evo može u pripadnom topicu.

Sviđa mi se True Detective stil istraživanja / izgradnje casea (čak ima nadrealni element iz te serije, mislim na prvu sezonu), poveznice na Control univerzum (čak iz te perspektive mi se uklapa vidoviti Milan zaključivanje imajući u vidu da je u Controlu protagonistica de facto po moćima Neo iz Matrixa + boriš se sa zombijima lol), samo napucavanje koje su prebacili vise na survival horor stil igranja, super koncipirana boss borba (barem ovu koju sam odigrao), generalno pristup istraživanju iste lokacije iz prve igre gdje se iz uloge detektiva dobije dosta poveznica s prvom igrom, Twin Peaks reference (npr velika ljubav prema kavi), dodatna perspektiva na cijelu radnju zapravo gdje imaš Alana za kojeg nisi siguran koliko je još u realnosti i svježa perspekiva nekoga tko je izvrstan u dedukciji i logici te odličan start za nove igrače koji nisu igrali prvu igru te upoznaju sam svijet bez mraka i svih sranja… mogu do sutra ovako.

Fico petak navečer, nema ničeg na HRT-u, čak i krimi petak s woke mrtvacima.

Upalio ja konačno. Došao do tamo gdje se igra s onom detektivkom. Nisam joj ni ime upamtio jer me odmah ošinula sva wokoća ove igre. Čuo sam njen glas i odmah mi je bilo dosta woke propagande. Obrisao sam sa SSD iste sekunde da mi slučajno PS5 ne postane peder.

Ako ja nisam kenjo za woke u AW2 onda ga stvarno nema.

Brijac

Igra ima svoje neke manje probleme ali definitivno nije woke, to što je jedan od likova prvo konceptualno bio zamisljen na jedan nacin a kasnije je to izmjenjeno, u suštini je nebitno jer se gleda finalni proizvod i kvaliteta tog lika.

Remedy nije trendovski Insomniac, uvijek su bili fokusirani na kvalitetne likove i naraciju, to potvrđuju sve njihove igre. Zbog toga i nemaju potrebu padati ničice ispred ulagaca.

13 dana kasnije

Završio zasad dva chaptera. Sta je ovo jbt? Kakva igretina. True Detective’s Season One na steroidima. Zasad teški GOTY. Priča, atmosfera, zvukovi, glazba pa i grafika fantastični.

foggy Woke

Here we go again..

Šalu na stranu, kakave je to kao update za New Game + i nekakav novi ending došao, je li itko odigrao ispočetka da dobije novi ending? Ne znam koliko je to bitno za samu priču, zapravo ne kužim uopće koji je onda pravi ending?

Brijac Kaže Wikipedija sljedeće:
          The New Game Plus mode has a new ending; as he's shot with the Bullet of Light, Alan realizes that it was meant to cleanse a part of himself the Dark Presence used to create Scratch, finally killing his doppelganger for good while finishing the spiral and freeing Alan from the loop. Saga's call connects, confirming Logan's survival, and Alan revives soon after to the surprise of her and Casey, declaring himself the master of not just two worlds, but many.

10 dana kasnije

Genijalna igra, atmosfera je strasno jezovita, gameplay je odlicno pogodjen i ovo je trebal biti GOTY, ali dobro.

Jedini minus kojeg prezirem u igrama su live action cutscene, povraca mi se dok to vidim u igrama.

Evo da uletim malo kao padobranac, ali nema veze. Ja sam je jučer završio i meni je igra kompletno razočarenje. Stvarno teška srca to kažem jer je ovo bila igra koja je po svemu bila kao stvorena za mene. Priča je meni bila apsolutno bezveze i predvidljiva. Ja sam odigrao prvo sve Sagine dijelove i njen dio mi je bio dosta slab, ali Wakeov dio je bio puno gori. Sve na istu shemu. Ipak najviše mi je smetao pacing cijele igre gdje može proći jako puno vremena isključivo hodanja, bez ikakvog combata i riješavanje zagonetki koje su napravljene loše u 90% slučajeva. Naravno da je i meni očito da igra objektivno nije loša, ni blizu, ali eto nažalost meni nije kliknula.

8 dana kasnije

Zavrsio danas nakon nekih 26h igranja i stvarno kapa do poda Remedyu!
          Sve u igri me oborilo s nogu, prica, atmosfera, gameplay, sound koji je fantastican (obavezno igrati sa slusalicama!) pa cak i vizualno na Series S izgleda jako lijepo. Vidi se da renda u nizoj rezoluciji ali u ovakvoj igri ne smeta previse.
          Djelovi sa Sagom su mi bili nesto drazi i zanimljiviji ali ukupno cistih 10/10 od mene i ovo spada sigurno u top 5 igara koje sam odigrao u zadnjih valjda 10 godina.

Zanimljivo je pročitati tako kontra dojmove pojedinaca 🙂
          Kužim obje strane skroz. Ja sam isto u taboru oduševljenih i baš mi je valjda pasalo to što je sporo, što nema toliko combata i samo sam buljio u svaki centimetar igre jer ima mrljon detalja i svega.