Već duže vrijeme imam ideju kako bi se ovo moglo provesti u djelo. Prije svega, drago nam je vidjeti aktivne članove foruma kojima je stalo do trofeja. Upravo iz tih razloga, htio bih da to bude svojstveno samo za naš forum. Format prije svega mora imati glavu i rep, a ovo je moja ideja kako sam ja to zamislio:
Natjecanje je na mjesečnoj bazi, što znači da svaki mjesec dobivate novi popis igara koje možete odabrati i igrati. Igre koji bih vam nudio su rangirane od 1-10. 1 bi recimo bila My Name Is Mayo, dok bi 10ka bila Devil May Cry 5.
Bile bi i neke igre koje nisu težine 10, ali težine bi bile ipak drugačije definirane s obzirom da svi većinom radimo i nemamo toliko vremena. Naravno isto tako nema smisla da u mjesečnom natjecanju ubacim igru koja traje duže od mjesec dana
Kako bi sustav funkcionirao:
- Ne smiješ igrati igru koju si već odigrao i imaš ju na svom profilu. Igra mora biti potpuno svježi dodatak tvom profilu
- Svatko tko želi prisustvovati će se prijaviti, te će lista biti javna za sve koji se natječu
- Morate nam osigurati vaš PSN profil kako bi praćenje i provjera bila što lakša (provjera da igrač nema već tu igru na profilu, te da ju može započeti)
- Svaki mjesec bi izabrali jednu igru koja nosi određeni broj bodova
- Igre moraju biti platinirane, no ne moraju biti na 100% (DLC nije nužan)
- Svaki mjesec bi imali dva temeljna dokumenta - leaderboard - tko predvodi ljestvicu po broju bodova + popis svih članova za konkretan mjesec i koju igru su odabrali
- Igre bi se birale zadnji tjedan u mjesecu, te bi rok bio tjedan dana. To ostavlja dovoljno vremena da proučite sve što vas zanima kako ne biste učinili pogrešku
- Međusobno boostanje je dozvoljeno
- Nema importa savea - ako je igra PS5 verzija, a dozvoljava import savea - ne smiješ to napraviti. Pravila će biti stroga, te gubiš bodove za taj mjesec.
Fora je baš u samom izboru. Imali bismo 10 igara na popisu + 2 rezervne. Igra težine 10 donosi 10 bodova. dok igra težine 1 donosi 1 bod. Izabereš li igru težine 10, a ne uspiješ završiti do isteka mjeseca - gubiš pravo na sve bodove.
Želiš li biti prvi na ljestvici, morat ćeš kalkulirati sa svojim vremenom, težinom igre i vlastitim mogućnostima.
Tu je još dio o kojem moram razmisliti - što ako netko želi igru težine 10, ali ju ne posjeduje i ne želi ju kupovati? Ideja bi bila, a i zašto ovako rano krećem s time - da napravim cijeli excel do siječnja sa nekolicinom igara za sve težine, a poslije bih samo nadopunjavao. Tada s tim potezom nemamo problem ako netko ne posjeduje igru, a pravilo i dalje vrijedi da smiješ izabrati i igrati samo jednu igru.
Naravno volio bih uvijek čuti vaše prijedloge za popis igara.
Pokušali bi osigurati i prigodne nagrade.
Bit ovog cijelog događaja je zajedništvo i druženje uz promicanje lova na trofeje u Hrvatskoj.
Volio bih čuti vaša mišljenja, ideje i prijedloge, ali i okvirno koliko bi vas bilo zainteresirano.