• Offtopic
  • Gitare i ostali instrumenti u gamera

foggy Hehe, vidim sad da smo istovremeno napisali za zvučnu a ja u editu. Da točno spajao sam se direkt.

TITANXIS Hehe, eto vidiš

🙂
    😃
    1 / 2
    Uglavnom, bez dobre zvučne nemoj ni pokušavati, znači previše. Ja sam spajao gitaru u onaj prijelaz pa dobiješ 3.5mm jack i onda dobiješ gitaru u mic ulaz katastrofa, to ne može prenest ni 50% signala, a da ne govorim o latenciji. Ove USB eksterne zvučne su preporod, najviše jer se spojim i sviram tiho, dok pojačalo ne mogu ni na pola od 1 stavit a da susjed ne poludi (imam engla od 120W)

2 mjeseci kasnije

@wooddiebone Evo jedna za tebe, iz čučnja i malo krivo jer nije lako pozirat i drzat đitru u krilu i još svirat 😃

Najsara.
      Jel gitara bijela ili svijetlo plava?
      U svakom slučaju jebeno izgleda, al ak je plava onda još jebenije.

foggy Znaš odsvirati "8 tamburaša s Petrovaradina"? Lako Maidene svirati.

wooddiebone Sea Foam Green, neka plavkasto-zelena. Nije bilo kričavo crvene ili roze 🙂

buz Samo metal. Ovih drugih 8 nosam

2 mjeseci kasnije

Ukoliko je netko imao sličan problem kao ja, a to je neki usrani šum kod micanja miša, dizanja browsera itd - koji se manifestira kao najiritantiji hum, buzz, zvuk na monitorima kada tera zvuk preko USB powered eksterne zvučne:

Rješenja:

• Spojiti računalo na zasebno napajanje, van produžnog
          • prespojiti sve druge USB uređaje na prednji/zadnji USB panel
          • Uzeti eksterni USB hub koji ima napajanje od 5V i u njega spojiti samo zvučnu (ovo ću probati čim nađem nekog tko ovo ima doma da ne kupujem ak ne upali)
          • Uzeti iDefender white noise USB suppressor koji ide između zvučne i matične koji uklanja sve šumove koji se kote između
          • Zapalit i računalo i zvučnu i bacit sve u 3PM
          2 godine kasnije

Issss evo konacno sam odlucio malo pokrenuti metal i krenuo sam snimati novu stvar. 9 je pjesama, jednu smo skoro do kraja zavrsili, a drugu krecem danas pa svaki dan po malo. Zaboravio sam koliki je gust stvoriti nesto, a jos vise odsvirati da to valja na snimci.

U međuvremenu nabavljam opremu za sviraonu, ovog ljeta bi i to trebalo biti zavrseno.

foggy

Evo gledam temu, odlicni instrumenti i sviranje👍 Imam Vintage Les Paul, uglavnom se sviralo Guns N' Roses, System of a Down (drop C) i Metallica🎸

stitrek Oho, ima nas još 🙂

Metallica, staro ili novije? 😃 Ako možeš master of puppets downstrokat, vjerojatno možeš onda svašta 😃

Ovo sam zadnje dizao, samo nisam baš najbolje odsvirao, drljavim malo.

foggy Metallica, staro ili novije?

Metallica sve staro ukljucujuci Black album, na Load i Reload mi je ok samo par pjesama. System of a Down je puno lakši za svirati od Metallice jer je u drop C i uglavnom sve brzo je u riffu sa jednim prstom. Od solaža preferiram laganije od Gunsa (Don't Cry, November Rain, Godfather solo…) jer neke brze solaže zahtjevaju expert level za odsvirati dobro.

stitrek Svaka čast, i ja volim staru Metallicu, svirat pogotovo. Oni su tata od downstroka. System sam slabo svirao, više sam u to vrijeme već išao na In Flamese, Arch Enemy i slične bendove pa ustvari takvu glazbu i sviram najviše. Slabo sam u dropu nešto i svirao, većinom standard C.

Solaže su zajebana stvar, pogotovo te sa feelingom 🙂

godina kasnije