• Offtopic
  • Gitare i ostali instrumenti u gamera

Evo još jedan topic da skupimo članove koji se bave glazbom općenito, a i vezano za igre 🙂

Uvijek sam htio raditi metal covere glazbe iz igara, ali jednostavno ne stignem. Sve je ostalo na "slavnim" danima mladosti dok je bilo vremena za bend i takve stvari, a sada samo kupujem gitare i skupljam prašinu s njima 😃

Ponosni sam vlasnik "par" gitara:

• Schecter Blackjack C-1 Diamond Series. Baritonac, držim ga u standard C štimu
  • Schecter Sun Valley Super Shredder FR Sea Foam Gree. Na uzoru Fender strata, mahagonij, standard E štim
  • Jackson DKMG Dinky. Mijenjao sam Floyd, sad je gore Schaler i nema bolje, najkvalitetniji floyd u rangu do 1500kn.
  • Washburn neka elektro-akustara. Ne znam model, neki jeftini 🙂

Neka moja ostvarenja kad sam imao taj dan viška pa sam nešto i napravio.

Kingdom Hearts 3 Gummy ship thema:

Cupheads custom thema, ovo je moj riff, copyright 😃:

FF7 Remake, boss fajt thema (intro svakog videa)

The Last of Us 2 Intro thema, okrljaštena verzija iz igre, jer sam užasan na akustari s prstima:

I naravno, bend:
https://www.youtube.com/channel/UCLFpEHpy5lZNkKM733mvQvg

Tko još svira, što svira, koliko dugo i jel imate neke videje? 🙂

Cool tema!
Osobno sam fan klavijatura, sintisajzera i ostalih sličnih instrumenata. Sviruckam tu i tam na svom starom Yamahinom sintiću PSR-E423, ništa za ozbiljno, imam uvijek još jedan koji bio moj prvi, kineski hibrid MC-5A. Sve to zahtjeva puno novaca za bolje i kad vidim tipove na YT koji imaju klavijature poslagane jednu ispod druge, lijevo, desno, simo tamo, soba prepuna crnobijelih tipaka tad postanem blago ljubomoran i zašto ja tak nemam, pihhh.

Pokušavam naučit nešto odsvirat i iz gaming svijeta dakako ali treba puno vježbanja a iskreno ne da mi se.

Oduvijek mi je bila želja imat i neku gitaru, običnu akustičnu za početak i naučit je svirat ali eto to se nije nikad ostvarilo.

Možeš si nabavit MIDI kontroler i spojit ga na zvučnu koja ih podržava, i onda si dobio 1000 instrumenata i sve note koje postoje 🙂 Većinom tak rade mjuzu za igre i trake raznih instrumenata. Pošto sam htio prvo gitaru naučit do razine da snimim relativno brzo što želim, nikad nisam otišao u tom smjeru jer nikad gitaru nisam pošteno naučio da sam zadovoljan 😃

Inače sam nakucam bubanj i snimim sve instrumente, jedino mi bas fali jer ga nemam pa ne snimam, a neda mi se modulirat frekve gitare jer zvuči drljavo i mutno.

Nemoj nikad gitaru kupit ak nemaš par sati dnevno jedno 2 godine, jer toliko će ti trebat da pohvataš osnovno i da možeš nešto napravit. Svirat akorde je simple, ali s tim ne možeš previše ako ne znaš dalje od tih hvatova. Kad dođeš do kompliciranja, recimo sweep, pa sve vrste trzanja, ljestvice... Jedan dio tebe umre, a onaj drugi se pobrine da je taj dio koji je umro stvarno mrtav.

Ma kužim ja to. Imao sam jedno vrijeme FL Studio na kompu i spojio sa svojom Yamahom. Bilo je sve to cool, instrumenata, ritmova koliko voliš ali ne znam je li to do moje Yamahe ili kompa jer odaziv je kasnio od pol sekunde do sekundu. Kad bih stisnuo tipku na Yamahi trebao sam čekat na zvučni efekt pol sekunde i to mi ustvari određivalo ritam sviranja a ipak želim ono brže da sve to radi.

EDIT: trebao bih imat zasebnu zvučnu onda bi to šljakalo.

TITANXIS ne znam je li to do moje Yamahe ili kompa jer odaziv je kasnio od pol sekunde do sekundu. Kad bih stisnuo tipku na Yamahi trebao sam čekat na zvučni efekt pol sekunde i to mi ustvari određivalo ritam sviranja a ipak želim ono brže da sve to radi.

Spajao si se direkto u računalo? AKo da, to je razlog, jer tvorničke zvučne nisu namjenjene za to, ni najmanje. Moraš brickat signal u tom slučaju, moraš smanjit latenciju tako da signal chunkiraš na manje dijelove, manji bitrate, sve minimum (to sve dobiješ uz driver uz eksternu zvučnu, imaš control panel za latenciju i mozes svašta namjestit).
    Isto tako, Cubase, nikakav FL više, Cubase je pojeo sve.

Zato postoje eksterne zvučne.
    Imam Line6 UX2
    https://www.thomann.de/gb/line6_pod_studio_ux2.htm

Prek nje sve snimam, i spajam mikrofon. Planiram uzet Focusrite neki ili Behringera (nebi čovjek rekao, ali zvučne su im rame uz rame focusu, a duplo jeftinije).

P.S odlična inačica Soldana, preko Neural DSP-a, na 50% popusta. Kupujem danas.
    https://neuraldsp.com/plugins/soldano-slo-100

foggy Hehe, vidim sad da smo istovremeno napisali za zvučnu a ja u editu. Da točno spajao sam se direkt.

TITANXIS Hehe, eto vidiš

🙂
        😃
        1 / 2
        Uglavnom, bez dobre zvučne nemoj ni pokušavati, znači previše. Ja sam spajao gitaru u onaj prijelaz pa dobiješ 3.5mm jack i onda dobiješ gitaru u mic ulaz katastrofa, to ne može prenest ni 50% signala, a da ne govorim o latenciji. Ove USB eksterne zvučne su preporod, najviše jer se spojim i sviram tiho, dok pojačalo ne mogu ni na pola od 1 stavit a da susjed ne poludi (imam engla od 120W)

2 mjeseci kasnije

@wooddiebone Evo jedna za tebe, iz čučnja i malo krivo jer nije lako pozirat i drzat đitru u krilu i još svirat 😃

Najsara.
          Jel gitara bijela ili svijetlo plava?
          U svakom slučaju jebeno izgleda, al ak je plava onda još jebenije.

foggy Znaš odsvirati "8 tamburaša s Petrovaradina"? Lako Maidene svirati.

wooddiebone Sea Foam Green, neka plavkasto-zelena. Nije bilo kričavo crvene ili roze 🙂

buz Samo metal. Ovih drugih 8 nosam

2 mjeseci kasnije

Ukoliko je netko imao sličan problem kao ja, a to je neki usrani šum kod micanja miša, dizanja browsera itd - koji se manifestira kao najiritantiji hum, buzz, zvuk na monitorima kada tera zvuk preko USB powered eksterne zvučne:

Rješenja:

• Spojiti računalo na zasebno napajanje, van produžnog
              • prespojiti sve druge USB uređaje na prednji/zadnji USB panel
              • Uzeti eksterni USB hub koji ima napajanje od 5V i u njega spojiti samo zvučnu (ovo ću probati čim nađem nekog tko ovo ima doma da ne kupujem ak ne upali)
              • Uzeti iDefender white noise USB suppressor koji ide između zvučne i matične koji uklanja sve šumove koji se kote između
              • Zapalit i računalo i zvučnu i bacit sve u 3PM
              2 godine kasnije

Issss evo konacno sam odlucio malo pokrenuti metal i krenuo sam snimati novu stvar. 9 je pjesama, jednu smo skoro do kraja zavrsili, a drugu krecem danas pa svaki dan po malo. Zaboravio sam koliki je gust stvoriti nesto, a jos vise odsvirati da to valja na snimci.

U međuvremenu nabavljam opremu za sviraonu, ovog ljeta bi i to trebalo biti zavrseno.

foggy

Evo gledam temu, odlicni instrumenti i sviranje👍 Imam Vintage Les Paul, uglavnom se sviralo Guns N' Roses, System of a Down (drop C) i Metallica🎸

stitrek Oho, ima nas još 🙂

Metallica, staro ili novije? 😃 Ako možeš master of puppets downstrokat, vjerojatno možeš onda svašta 😃

Ovo sam zadnje dizao, samo nisam baš najbolje odsvirao, drljavim malo.

foggy Metallica, staro ili novije?

Metallica sve staro ukljucujuci Black album, na Load i Reload mi je ok samo par pjesama. System of a Down je puno lakši za svirati od Metallice jer je u drop C i uglavnom sve brzo je u riffu sa jednim prstom. Od solaža preferiram laganije od Gunsa (Don't Cry, November Rain, Godfather solo…) jer neke brze solaže zahtjevaju expert level za odsvirati dobro.

stitrek Svaka čast, i ja volim staru Metallicu, svirat pogotovo. Oni su tata od downstroka. System sam slabo svirao, više sam u to vrijeme već išao na In Flamese, Arch Enemy i slične bendove pa ustvari takvu glazbu i sviram najviše. Slabo sam u dropu nešto i svirao, većinom standard C.

Solaže su zajebana stvar, pogotovo te sa feelingom 🙂

godina kasnije