foggy Za React nemam pojma od kuda krenuti jer ga nisam koristio.
Od suza i tuge, eto odakle... Na jesen sam morao neki projektić napraviti u kombinaciji Spring + React, mogao sam sam birati što će biti Frontend, ali reko idem naučiti malo Reacta. Uvjerim ja sebe da ću to brzo pohvatati, ipak sam radio u Angularu. Oću kurac. Nije težak, samo je... Čudan.
Za one koji se žele uputiti u nezaboravnu avanturu psovki i Reacta, preporučam Bezkoderov jednostavnu CRUD aplikaciju koja u pristojnoj mjeri prati načela clean codea.
Angular from scratch može, no za korištenje Angulara moraš poznavati HTML, CSS, i naravno Typescript u kojem pišeš kod između, te u samim Angular komponentama, rutama, storama itd.
Zaboravio sam na TypeScript, no ako netko prije toga krene s JavaScriptom i razumije osnovne paradigme OOP-a, mislim da će se ok snaći. Ako išta, meni je osobno TypeScript draži od čistog JavaScripta. Volim malo više reda u kodu nego nereda.
VueJs je po meni bolji framework jer je pristupačniji a ima sve što i Angular, i to bolje jer je rađen po uzeru na njega i popravili su neke nebuloze koje Angular ima.
Baš si razmišljam u kojem smjeru ići s diplomskim i Vue me za sada najviše privlačio. Jedini u kojemu nisam radio kada govorimo o tri kralja Frontenda i mislim da će na kraju i biti konačan odabir.