Htio sam ovo napisati u odgovarajućoj temi gdje sam trgovao ali je izbrisana, ili sam pre glup da ju nađem. Uglavnom, teško mi je ovo napisati pa ću nastojat biti kratak - Icek me (naizgled) prevario i ukrao novce.
Tokom ljeta sam dobio novi posao i šefu koji je isto gamer sam preporučio Iceka jer ima super kolekciju i cijene nisu loše. Šef/kolega se odlučio za The Division 2 CE i Fallout Collection u maketi nuklearke. Po slikama je izgledalo super i kolega je rekao OK. Prije nego što je poslao sam ga jasno pitao da li sat koji dolazi u The Division 2 CE je nekorišten ili bar neoštećen na što je bio potvrdan odgovor. Paket je stigao, maketa nuklearke tj podstolje je bilo puknuto, sad da li je do prijevoza ili do Iceka ja ne znam no bit ću fer i reći ću da je do prijevoza. Nebitno, to je sve zaljepljeno moment ljepilom i nema beda - desi se. The Division 2 na drugu ruku nije bio OK, sat je bio vidljivo korišten i spigan tj. imao je i još ima male ogrebotjne te se vidi da je korišten unatoč što je Icek rekao da je provjerio i potvrdio da je OK.
Kolega je bio ljut i razumno je tražio novce nazad jer nije dobio ono što je dogovoreno unatoč mom strogom zahtjevu da šalje samo ako je sve OK. Javio sam Icek i slijedi ignore od par dana. Razumno čovjek je vjerojatno bio ljut kao i kolega. No kolega na drugu ruku ima kratak fitilj i rekao je da ide u Rijeku po novce, što bez sumnje vjerujem da bi jer apsolutno ne voli nepravdu još pogotovo kad te netko zajebe, bilo to namjerno ili slučajno. U biti da smirim situaciju rekao sam da je Icek potvrdio da će vratiti novce jer bi sigurno bilo sranja jer je na kutiji bila (a još i je) ime, prezime i adresa Iceka te sam mu ja iz svog džep dao novce nazad.
To sam sve prenio Iceku koji mi je rekao da mu samo vratim taj The Division 2 CE kad se vrati sa sezone, pa mi je ponudio za još 1500 kuna dodatnih The Witcher 3 CE stime da mu vratim taj prijašnji CE. Za taj The Witcher 3 CE smo još razgovarali prije kad mi je slao ostale stvari koji su BTW došli jako brzo i u dosta dobrom stanju tako da sam išao na povjerenje jer se lik zbilja bavi stime svime već duže vremena a i cijelu vječnost je na forumima.
U biti početkom 9 mjeseca sam mu uplatio 1300 kuna i rekao je da šalje čim se vrati sa sezone. Rekoh može nije bed, javim se za 2 tjedna i on još radi. Vrati se sa sezone i ovaj put ne može naći kutiju za slanje tj. pakiranje u kojem bi sve "sigurno" stiglo te mi kaže da je u aktivnoj potrazi. Rekoh ajde nije problem, ne žuri mi se i bolje da dođe u jednom komadu nego slomljeno. Zadnji kontakt je bio otprilike prije mjesec dana i od tada ništa. U međuvremenu sam imao i kolegicu koja je otišla skoro pa tjedan dana na godišnjem u Rijeku i na preporuku administracije sam mu se javio na Discord da mi to pošalje preko nje. Naravno nije odgovorio ništa kao niti na bilo koju poruku koju sam mu slao unutar zadnjih mjesec dana iako je po aktivnosti bio online i naravno vidio sve poruke. Odgovor administraciji je da me ne ignorira i da ima problema sa loginovima i računalom. Sve 5, to se svakom može desiti no isto tako se moj broj vrlo lako može dobiti te da je zvao bilo koga da dođe do mog broja i da mi objasni u čemu je problem rekao bih OK, no i dalje totalni ignore. Zašto? Nemam blage. U međuvremenu sam se ponovno javio administraciji koja ga je ponovno kontaktirala o kad je došla tema ponovno o meni po onome što sam čuo je opet bacio ignore.
Ovaj post pišem teška srca jer vjerujem da postoji dobro u svakome i iskreno sumnjam da je Icek preko noći postao šupak, čak mi nije toliko do novaca (jer se novci uvijek zarade) koliko je do same situacije koja sve odvila. Ovo mi je iskreno prvi put da mi se ovako što desilo u cijeloj svojoj kupoprodajnoj povijesti - a oni koji su trgovali samnom a ima ih dosta znaju da sam izuzetno korektan i ažuran što se bilo kakvog dogovora tiče. Kao što sam spomenuo gore u tekstu bio sam više nego korektan i strpljiv - prošlo je 2 ipo mjeseca od kad sam uplatio novce i 0 bodova. @Icek, ne znam što se desilo, jesi li to s namjerom napravio ili je neki drugi problem u pitanju no zamolio bih te javno pred svima da mi vratiš novce ili pošalješ paket kako smo se dogovorili jer nije kasno da spasiš rep. Samo ispoštuj dogovor koji smo imali i sve je zaboravljeno, krivit ćemo HP i nasmijat se uz pivu kad dođeš u ZG bez hard feelings. 😁