A koju novinu ima Vietnam u odnosu na WW2?Da se razumijemo,ja obozavam vietnam i nebi se bunio da bude.Ali kad se sjetim onoga sta sam igrao u prvom Bf 1942 i kada bis to prenesao u Frostbite 3 mislim da nebi niko rekao da je prozvakano.Pa covjece tamo su plovili ovakvi brodovi na kojima si mogao normalno se kretati,pucati ili koristiti artiljeriju sa broda..bilo je i podmornica
Stavite si ove slike u Frostbite iz SW Battlefronta!Onu vodurinu kao u Paracel Stromu i ove prizore!!I mean C'mon!!!
Uopce se nebi morali muciti oko mapa..sa WW2 nemozes fulati jer to je postojalo i dogodilo se dok za nesto izmisljeno moras "izmisljati".Pustinjske,snjezne,obicne,sumske,pomorske mape-sve to imas na pladnju!
Gameplay bi se sam po sebi promjenio.Mogli bi umjesto 2 aviona po timu ubaciti 4 sa svake strane.Avioni sa mitraljezom i 2 bombe samo.Jedna sa damageom da disablea tenka,druga da ga unisti a ako je vec nacet unistit ce ga odmah ona prva.I po jedan torpedo ako je mapa sa brodovima.Balansiras ih sa ogranicenjem goriva ili municije kao i sta je bio slucaj u 1942.Nakon nekog vremena morao si se vracati do baze ili nosaca da se napunis gorivo.
Ma jooj nesmijem ni razmisljati o tome...Ja sam za WW2 zbog raznolikosti bojista.Ono sta bi dobili na Vietnamskim mapama sve mozes imati sa Pacifickim bojistima.Wake,Okinawa,Iwo Jima,Midway,Solomonsko otocje..Svaka mapa bi imala svoj stil i tematiku...Otvara se i mogucnost za 5 nacija.Ameri,Rusi,Njemci,Japanci,Britanci.Levolution mozes iskoristiti i na snijegu i u pustinji.Onaj bomber iz China Rising DLC-a moze opet biti izrazeniji i originalniji.Jednostavno ima sadrzaja koliko hoces,gdje hoces i na koji god nacin hoces a iskustva imaju.
Ako ljudi danas gutaju remastere,vjerujem da im nebi smetala igra koja bi vratila tematiku u kojoj je bila odlicna prije 10 godina.WW2 je bio izmuzen ali ne u Battlefield serijalu.Staviti ga opet u najnapredniji engine danasnjice bio bi pravi pogodak i dobitak za svih
Svidja mi se ovakav nacin razmisljanja,vec sam i prije rekao da WWII sam po sebi ispravlja neke od najvecih problema novih Battlefielda poput lock on oruzja,malog TTKa(time to kill) i nezanimljivih mapa/atmosfere.Uvijek mi je bilo draze radi samog dozivljaja igrati na lokacijama na kojima su se odigrale prave bitke.
WWII vozila su takodjer bolja za balansiran gameplay zbog njihove jednostavnosti;npr.osoba na mitraljezu u tenku je izlozena vanjskoj paljbi.
Dakle,jeepovi,tenkovii,ratni zrakoplovi/lovci,bombarderi,manji brodovi za prijevoz,razaraci te nosaci zrakoplova kao sastav vozila.
Destrukciju je takodjer lakse napraviti u WWII zbog jednostavnije arhitekture tog vremena.
Kako bi to tek izgledalo u danasnjem engineu ne mogu ni zamisliti
http://youtu.be/t2ftVwZOYsI
Bring it on,DICE