Bf4 je imao fail launch ali na konzoli.
Ovo je totalno krivo.
Prvo jer je PC verzija jedina launchala od "next gena" Igra je izasla samo za PS3, X360 i PC. Next gen verzija je za nasa trzista izasla krajem mjeseca. Dakle dok je proslo mjesec dana (za nas u HR i jos kasnije dok je tko nabavio a jos i onda je bilo problema na svim verzijama). Ti prvih par patcheva je izaslo dok nije ni igra ni izasla za next gen konzole, a i onda je bilo netcode problema na PCu. Ja sam nabavio verzije i za PS3 i PS4 i igrao sam vise puta PC verziju dok sam cekao PS4 da vidim kako ce izgledati "next gen verzija". I nakon tih prvih patcheva bilo je problema na svim platformama. Bas se sjecam dok sam kupio PS4 kako su neki PC youtuberi pljuvali po igri kako zbog netcodea uopce ne mogu koristiti snajper jer im netcode ne radi kako treba. I jos dosta nakon toga su PC igraci kukali kao i konzolasi. Bilo last gen ili next.
Drugo. EA koristi unificirani patching za sve platforme i svaki patch kad bi dosao na PC dosao bi i na PS4/XONE. I tako je bilo sve do dolaska CTE, zapravo i konzole su dobile CTE kasnije. A uzmi jos da je bio launch naslov dok DICE uopce nije imao ni znanja kakva ce platforma biti do par mjeseci prije launcha (tako su sami rekli) pa su klasicno portali igru kao za obican PC, sto je i logicno jer "next gen" konzole imaju PC- like arhitekturu, sto jako olaksava multiplatform development.
Sve do 4.-5. mjeseca iduce godine je poceo BF raditi kako treba na svim platformama kada su dosle bitne promjene u netcodeu, balans i nesto kasnije BF3 movement. Konzole su nesto duze cekale jer je bio onaj rubber banding problem do dolaska high performance dedicated servera.. Do fall patcha je BF4 radio bas kako treba, a sada radi fakat sjajno sta se tice netcodea..
DICE je itekako naucio svaku konzolu u ovih par godina sto je i dokaz battlefront koji od day 1 radi savrseno u frostbiteo sa minimalno 30hz tickrateom.. cak je i development isao na per map basis i vidi se da su svaku mapu posebno optimizirali za performanse a sam netcode je pokupio sva poboljsanja od DICE LA koji je radio u rasulu kad su im ostavili BF4.
I kad kazemo da je launch bio katastrofa to je istina za sve platforme. Malo se pretjeruje jer ispada da je bilo bas neigrivo sto nije istina. Jer launch next gen konzola je bio slab po pitanju igara i vecina nas je utukla bar 100 h u tom periodu dok smo cekali nove igre za nove konzole. Dakle igralo se.
Kazem vam BF5 ce pokupiti sva poboljsanja iz CTE i Battlefronta i launch ce bar sa netcode strane biti dobar. Balans i sama igra je druga prica za koju jedva cekam da pocnemo raspravljat.
BTW Chono u pravu si. BF5 ce biti u DX12 i prenjet ce PBR (koji je mindblowing u SW) kao sto su najavili jos na GDCu.
Ovo ce tek biti next gen BF. Zamislite samo da ubace photogrammetry kao u SW i realno prenesu svaku pusku u fotorealisticnom prikazu (ako nece biti problema zbog licenci oruzja). Next gen only bez ogranicavanja zbog last gena.
Damn. BF4 je bio samo zagrijavanje.