Si siguran?
Sto nisu rekli da ide na 120hz? Ako ne sada onda na BF5?

Testiraju samo na CTE. I izgleda dosta dobro no pitanje je hoce li stici ispolirati za BF5.
Vecina servera je i dalje 30 no ima i dosta 60.

ako bude i 60 to je super za igru koja ima toliko podataka koja mora osvjezavat na tom tickrateu... lako je dici tickrate za shooter cija je mapa 20 metra.. za BF je to vec pravi posao.

Zapravo jako je genijalno nacin kako su ubacili onaj high frequency "bubble" koji u odredjenom radijusu od tebe osvjezava po potrebi. Ne da je bolje od BF3 nego je par klasa iznad.

Iako mislim da velike probleme stvara i Frostbite.
Vidjeli smo par puta da se za dosta stvari krivi Frostbite engine za cistu mehaniku igre.
Sada koliko je tu istine ne znam.

Ja imam u filteru servere od 30,60 i 120hz. Sta god to bilo i znacilo..igram na svemu i svacemu i kako je bf3 bolji neznam ali bolji je.Tamo jednostavno imas onu jednu jedinu stvar koju napamet naucis kako funkcionira a to je umiranje iza zaklona za pola sekunde..ali ta stvar je uvijek ista dali da gadas nekog i unaprijed znas da ce ga zadnja 3 metka pogodit kad ode iza zaklona ili kad tebe neko gađa pa se unaprijed pripremis..U battlefieldu 4 jedan dan ljudi mi padaju  kao da je hardcore a drugi dan igram protiv terminatora.A svaki dan umirem od tup-tup zvuka iliti 2metka a da nije headshot.

Nemogu se sad sjetit svih sranja ali mislim da Nexus ima pravo,bit ce da je to stvar enginea koji radi "bugove".Kako god bilo i dalje ljudi jedni druge optuzuju za hackove a zapravo niko nije citer nego igra nas pravi budalama svih

Engine je njima isto stvarao probleme...pogotovo Frostbite 3 trenutni.
FB2 nije imao takvih problema i BF3 (barem ne toliko) a ovdje se događaju problemi oko pucanja, animacija, tenkova itd. vidi se da ima bugove, a sada da li ce to ispraviti sa novijom verzijom FB3 tesko je kazati.
Battlefront nije mjerilo IMO jer BF radi puno toga vise u istom trenutku od SW-a.
Destrukcija, 64 igrača (treba ovo smanjiti iz vise razloga) , sva moguća vozila uključujući brodove, toliko launchera,mortara svega i svačega...itd.
Manje je ponekad više i to trebaju upotrijebiti u BF5.

Nije stvar koliko toga se vrti u jednoj sceni, već je stvar vremena. BF3 se razvijao bez pritiska i FB2 je fenomenalno služio svojoj svrsi. Ja nikad u životu nisam imao toliki dojam nečeg novog i modernog, dok nisam zavrtio BF3. Ova četvorka je meni osobno od samog početka bila mlaka. Engine kao engine nemože radit probleme, već samo obavljen rad u njemu. A za rad je potrebno vrijeme i mir. DICE to nije imao pod povećalom EA.

Ne treba smanjivat destrukciju i ostale tehnikalije. Pogotovo ne ako će BF5 biti DX12 naslov (a hoće), jer tek sada ćemo moći u potpunosti uživati u CPU kalkulacijama. Ako se ne varam BF3 je jako dobro koristio multicore CPUe, iako kao i mnoge igre, najbolje je radio na dobrom starom muscle 4 quadu.

Dobit cemo moderni shooter koji ce bit ono sta Bf4 nije bio.Ispoliran,balansiran i bolje iskoristen potencijal levolutiona itd.
Dobit ćemo (ćete) to par mjeseci nakon izlaska igre :) ;)

Nije stvar koliko toga se vrti u jednoj sceni, već je stvar vremena. BF3 se razvijao bez pritiska i FB2 je fenomenalno služio svojoj svrsi. Ja nikad u životu nisam imao toliki dojam nečeg novog i modernog, dok nisam zavrtio BF3. Ova četvorka je meni osobno od samog početka bila mlaka. Engine kao engine nemože radit probleme, već samo obavljen rad u njemu. A za rad je potrebno vrijeme i mir. DICE to nije imao pod povećalom EA.

Ne treba smanjivat destrukciju i ostale tehnikalije. Pogotovo ne ako će BF5 biti DX12 naslov (a hoće), jer tek sada ćemo moći u potpunosti uživati u CPU kalkulacijama. Ako se ne varam BF3 je jako dobro koristio multicore CPUe, iako kao i mnoge igre, najbolje je radio na dobrom starom muscle 4 quadu.
Rekoh samo da bi bilo pozeljno smanjiti broj igrača zbog balansa, ne destrukciju.
Neka rade što zele sa destrukcijom, samo da ne udara na performanse previše.

Ili povećati mape i odraditi balans na druge načine. Nije nužno potrebno smanjiti broj igrača.

Ja sam za to da se smanji broj igrača jer na mapama bude kaos.
Ako ih ima više, automatski otvaraš prostor nebalansirane igre što se tiče, launchera,mortara, rpg-ova, mina i ostalog.
A ekipe koji su totalni noobovi  i trolovi bude na lopate.
Nekih 50-ak igrača bi bilo idealno...25 vs 25.
To je ono što sam mogao vidjeti od tih 64 igrača u BF4 i BF3...nikakve.

Kako kome. Meni je 64 playera u BF3 bilo savršeno.

Bf4 je imao fail launch ali na konzoli.Igra je par mjeseci bila neigriva dok je na Pc-u prvi patch pokrpao sitne nedostatke.Sada je realno za ocekivat bolju situaciju zato jer je citava igra u ove 2 god zapravo jedan CTE. Do nekih zakljucaka i rezultata su dosli i zna se kako dalje. I kako god bilo ja neznam developera koji toliko prati i slusa feedback kao DICE. Ljudi doslovno ispunjavaju zelje i to 2 god nakon izlaska igre.

Na svakoj "fly" mapi tipa caspian,firestorm 64 je ok.

Dice napustio igru nakon 6 mjeseci...dali jadnom L.A. Diceu  (ex dangler close) da se bakča sa onim što se napravilo na launchu.
Da nije bilo njih igra bi bila totalni fail, ali ispravilo se na kraju (jedva)

Na svakoj "fly" mapi tipa caspian,firestorm 64 je ok.
Kada vidim pusta lock on oruzja i lock on zvukove na avionima, heliu i ostalom dođe mi muka.
Frustrira...ovako kada bi smanjio broj igrača manje su šanse da se toliko to radi jer bi veći postotak igrača bio "aktivan" na mapi kod zastava...ovako kod 64 igrača iz svakog tima njih 10 radi sranja dok ostali igraju smisleno pa se kompezira...ovako se to ne bi moglo raditi (barem mislim).

Nerf takvih sranja mozda? Neka daju Blizzardu kreiranje balansa

Pa nisu nerfali to u ove dvije godine...mogli su jednostavno maknuti par oruzja i dobilo bi se jako puno u samom gameplayu.
Ili barem produziti reload vrijeme, ali podosta.
Igra bi za klasu bila bolja. Ovako ko zna šta će biti.

Bf4 je imao fail launch ali na konzoli.
Ovo je totalno krivo.

Prvo jer je PC verzija jedina launchala od "next gena" Igra je izasla samo za PS3, X360 i PC. Next gen verzija je za nasa trzista izasla krajem mjeseca. Dakle dok je proslo mjesec dana (za nas u HR i jos kasnije dok je tko nabavio a jos i onda je bilo problema na svim verzijama). Ti prvih par patcheva je izaslo dok nije ni igra ni izasla za next gen konzole, a i onda je bilo netcode problema na PCu. Ja sam nabavio verzije i za PS3 i PS4 i igrao sam vise puta PC verziju dok sam cekao PS4 da vidim kako ce izgledati "next gen verzija". I nakon tih prvih patcheva bilo je problema na svim platformama. Bas se sjecam dok sam kupio PS4 kako su neki PC youtuberi pljuvali po igri kako zbog netcodea uopce ne mogu koristiti snajper jer im netcode ne radi kako treba. I jos dosta nakon toga su PC igraci kukali kao i konzolasi. Bilo last gen ili next.

Drugo. EA koristi unificirani patching za sve platforme i svaki patch kad bi dosao na PC dosao bi i na PS4/XONE. I tako je bilo sve do dolaska CTE, zapravo i konzole su dobile CTE kasnije. A uzmi jos da je bio launch naslov dok DICE uopce nije imao ni znanja kakva ce platforma biti do par mjeseci prije launcha (tako su sami rekli) pa su klasicno portali igru kao za obican PC, sto je i logicno jer "next gen" konzole imaju PC- like arhitekturu, sto jako olaksava multiplatform development.

Sve do 4.-5. mjeseca iduce godine je poceo BF raditi kako treba na svim platformama kada su dosle bitne promjene u netcodeu, balans i nesto kasnije BF3 movement. Konzole su nesto duze cekale jer je bio onaj rubber banding problem do dolaska high performance dedicated servera.. Do fall patcha je BF4 radio bas kako treba, a sada radi fakat sjajno sta se tice netcodea..

DICE je itekako naucio svaku konzolu u ovih par godina sto je i dokaz battlefront koji od day 1 radi savrseno u frostbiteo sa minimalno 30hz tickrateom.. cak je i development isao na per map basis i vidi se da su svaku mapu posebno optimizirali za performanse a sam netcode je pokupio sva poboljsanja od DICE LA koji je radio u rasulu kad su im ostavili BF4.

I kad kazemo da je launch bio katastrofa to je istina za sve platforme. Malo se pretjeruje jer ispada da je bilo bas neigrivo sto nije istina. Jer launch next gen konzola je bio slab po pitanju igara i vecina nas je utukla bar 100 h u tom periodu dok smo cekali nove igre za nove konzole. Dakle igralo se.

Kazem vam BF5 ce pokupiti sva poboljsanja iz CTE i Battlefronta i launch ce bar sa netcode strane biti dobar. Balans i sama igra je druga prica za koju jedva cekam da pocnemo raspravljat.

BTW Chono u pravu si. BF5 ce biti u DX12 i prenjet ce PBR (koji je mindblowing u SW) kao sto su najavili jos na GDCu.
Ovo ce tek biti next gen BF. Zamislite samo da ubace photogrammetry kao u SW i realno prenesu svaku pusku u fotorealisticnom prikazu (ako nece biti problema zbog licenci oruzja). Next gen only bez ogranicavanja zbog last gena.
Damn. BF4 je bio samo zagrijavanje.

Ako BF5 bude dobar kao BF3 ja se odmah vraćam. Iscijedio sam RPGove koji su me zanimali i želim sa bratom i ostalom ekipom doživjeti sve one lijepe trenutke koje sam imao u BF3. I nadam se sa ovom bebicom:

To sam i ja htio rec.Ovo je samo zagrijavanje.A sta se tice launcha rekao sam da je bio fail na konzoli. Ps3 i xbox360 su konzole zar ne? I onda kad je kasnije dosao na ps4 i xboxone taj njihov launch je bio fail. Pratio sam kod Nenada zbivanja.3 mjeseca ste trcali 4 koraka naprijed pa 2 nazad.Sjecam se kad je izasao Naval strike DLC Nenad je jos uvijek trcao u mjestu i propadao kroz zemlju ili bi se desavalo da trci kroz metar duboku vodu koja preplavljuje mapu..Na Pc-u toga nije bilo. Ja sam imao problema sa pucanjem zvuka ma lancang dam i golmudu i neke sitne probleme.Tek sa gomilanjem patcheva krenulo je ono da jednu stvar poprave a drugu sjebu. A sta se tice balansa to je vec visa matematika..slazem se sa nexusom opet da neke stvari treba izbacit ali sta onda sa onim likovima koji uz sve to opet nabiju kao sta smo vidjeli 109 score u attack heliju.I takvih ima puno vjeruj nagledao sam ih se..Tesko je to sve i svima udovoljit ali za jednu stvar sam siguran-maknut AA je nuzno i s tim nemogu fulat!