Ipak stojim pri mišljenju da je prvi MGS bila prva igra koja je preokrenula sve naglavačke a kaj se slobode tiče u toj igri s obzirom na tad hardverska ograničenja imali bi je i više.
Driver je pak bio prvi koji je prikazao GTA atmosferu u 3D okružju, pogotovo Driver 2, (jurnjava po gradu, pješice, pucnjava i sl). Na taj 3D okoliš GTA 3 se samo nadovezao ili bolje rečeno nastavio. Tako da su devovi učili jedan od drugog. Driver je jednako tako zaslužan kao i GTA i obratno.
Opet isti slučaj kao kod MGS-a i Driver 1,2 je imal hardverskih ograničenja. Da je Driver nastavio sa serijalom možda bi zaustavil daljnji napredak GTA serijala ili bi bil oštra konkurencija što bi bilo izglednije. To se ipak nije desilo (na sreću ili žalost) i stoga noviji GTA nastavci samo 3D (jer 2D iz ptičje perspektive i za ono vrijeme mi je bilo prestaromodno), kapa do poda.
GTA 3 remaster kao što sam prije napisao, kupuje se (imam priliku odigrati jer nisam ni jedan osim 5 GTA igral) i šlus i boli me "k" kak grafički izgleda, u svakom pogledu bolje nek origigi.