Windows 11
Ugasite virtualizaciju u BIOS-u, inače će vam skršiti performanse u igrama.
Kaj je tako loše kepčrat video s plejke itself?
Loša reza, fps rate ili nezgrapno?
Pitam jer nisam nikad to radio.
- Uređivano
Prvi dojmovi nakon 10-ak min
- sexy su. Čak mi se zasad sviđa centralizirani taskbar
- Mac je očita inspiracija i veže se za prvu točku
- Od zvuka do dizajna sve je nekako... umirujuće
- Ne znam je li to dizajnerska odluka, ali kao da sve animacije imaju delay od koju stotinku. Ne sviđa mi se nikako
- Sjećam se sličnog utiska s Maca, ali ovdje mi to nikako ne paše
- Widgeti su mi ok, ali ne znam koliko cu ih koristit dok mi je mob pri ruci. Nadam se nekoj integraciji s Androidom
- Virtualni desktopi su bolje rješeni, ovo sam čekao za odvajanje aktivnosti
Više se čini kao vizualna promjena nego išta drugo. A to mi je i trebalo, baš dobro došla promjena od Windowsa 10. I baš mi pašu vizuali, poželim da ih sve aplikacije prate. Kad otvorim Chrome baš mi izgledom narušava dojam, toliko da se čak mislim prebacit na Edge. I nakon 10+ godina čini mi se da ću ditchat i Thunderbird
- Uređivano
Kako misliš da animacije imaju delay?
Sve je instantno a npr maksimiziranje prozora izgleda bolje nego ikad i puno je fluidnije!
A i za Chrome?
Kako narušava? Još su mu tabovi i zaobljeni koji se skroz uklapaju u ovu novu politiku dizajna...
Kao korisnik Auto HDRa i onaj tko ima mnoštvo raznih slika, screenshotova itd, sama nadograđena aplikacija za fotografije i auto HDR su dovoljni razlog prelaska na desetku! A to nije samo vizualna promjena.
Tko se igra mora OBAVEZNO isključiti virtualizaciju!!!
Performanse u spoileru:
- Uređivano
doktor1 Kako misliš da animacije imaju delay?
Reakcija za gotovo svaku akciju kao da ima delay. Recimo desni klik kasni za koju stotinku. Animacije su mi same po sebi prespore, vjerojatno se može negdje naštimat to.
Chrome kod tebe izgleda super, sviđa mi se. Poigrat ću se malo s njim, jer kod mene je kaos, imam toliko tih pluginova za develop i slične pizdarije
EDIT: O JEBOTE nisam ni znao koliko mi SNAPOVI trebaju u životu. Rasporede i sizeove prozora grupira u explorer tileu, nevjerojatno dobrar QOL improvement.
- Uređivano
Je li vama Desktop Right click Menu povelik?
Prozorčić bukvalno zauzme dobar dio prostora, jer kad odete na More Settings i otvori vam onaj normalni Menu kao sto je bio na 10ci, uvidite koliko su ga uvećali.
Nije da mi smeta, samo bi volio da je malo manji
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tko od vas je radio clean install
oxi clean install znač format diska pa install mislim da druge opcije nema
- Uređivano
Ovo je cool. Nakon sekunde dok miš stoji na tipki za povećanje prozora, ponudi opcije raspoređivanja.
Točno se klikne na polje gdje se prozor želi rasporediti.
Ne radi na svim aplikacijama, ali na prozorima i microsoftovim alatima da. Na Chromeu također, na Firefoxu ne.
Super je da su konačno shvatili da ljudi imaju ultrawide monitore i ponudili tri stupca. Prije su to radili samo third party appovi.