mpx Na papiru cca 10 000 kuna neto je puno, ali ako za to potrebno raditi puno prekovremenih
Radno vrijeme i prekovremeni nemaju veze jedno s drugim.
Edit: ako misliš da moj decko ostaje prekovremeno da bi zaradio svoju placu, varas se 😀 ne sjećam se kad je minutu ostao duze na poslu, osim ako se računa odlaženje s parkinga. Hoću reć da je radio u slavoniji ko programer, imao plaću 3500, i još je ostajao duže svaki dan, i morao radit x puta i doma i ništa mu nije bilo plaćeno. Tu je došao, našao posao u 4 dana (gore mu je trebalo 3 mjeseca) , radi ko programer od 9 do 4, platili su mu edukaciju jer su ga postavili za vodećeg programera ODMAH plus ugovor za stalno, 5% povećanje plaće nakon svake godine, božićnica iznosi jedna puna plaća, plaćeni putni troškovi, i nikakvi prekovremeni ne ulaze u plaću, jer ne postoje. Vikendi slobodni i niti jednom nije radio od kuće nešto za posao u svoje slobodno vrijeme. Ako osoba mora radit PREKOVREMENO (čak ti samo ime govori, preko vremeno) da bi zaradila svoju plaću koja stoji na papiru da je fixsna, nešto ne štima.
Edit2: ako mislite da flexam, imate pravo, jer decko mi je bio jako jadan i mizeran dugo vremena, vecinom zbog posla jer skoro je poludio tamo, dok napokon nije otisao i preselio se, i ponosna sam do neba jer napokon napreduje u životu i sretan je u firmi koja ga cjeni i ne izrabljuje.