Pretpostavljam da se radi o diskus herniji, o jednom od oblika. Drži se i želim oporavak čim prije!
Inače, što se leđa tiče, svakako preporučam Takahashija u Martićevoj:
Pretpostavljam da se radi o diskus herniji, o jednom od oblika. Drži se i želim oporavak čim prije!
Inače, što se leđa tiče, svakako preporučam Takahashija u Martićevoj:
Ispunjen san koji traje od prvih trkačkih koraka - otrčan prvi maraton! Sreća do neba!
Danas prijavio prvi ultramaraton 50km, Polojska ultra 01.03.2025. Maraton je riješen, ide sad još jedna 13.10. u Zagrebu pa da malo podignemo ljestvicu.
Nisam se nikad bavio trčanjem, štoviše čak zadnjih godina nisam ni hodao zbog istegnute prepone. Uglavnom, prepona više ne boli a ja pićim u prosjeku petnaestak km dnevno pješice. Auto ne palim skoro uopće, posao mi je 3 km od stana i to mi je sat vremena brzog hoda 15 dana mjesečno, plus na poslu pentranje po postrojenju. Kilaža je ostala ista, samo sam u boljoj formi i vjerojatno sam dobio nešto mišične mase na nogama i guzici, a malo špeka se otopilo i drob se smanjio nešto. Nije mi cilj brzo mršavljenje, ne upadam više u tu zamku, želim biti što više aktivan u okvirima mogućeg, a kad potrčim znat ćete Volio bih se prvo vratiti malo biciklu, kad me ne budu ručni zglobovi boljeli nakon par km
Danas istrčan drugi maraton u životu (i ove godine). Išao sam na rezultat i odlično držao ciljani tempo do 28.km. I tu kreću grčevi u listovima, nema šanse da trčim više od par sto metara, a da ne krene. Nikad nisam blo bliže da ću odustati na utrci no kad su noge zakazale um je preuzeo snagao i uz patnju završio utrku. Netko će misliti da sam lud i nisam išao na janjetinu umjesto toga (i zašto baš @Miro ) no kod takvih pomicanja granica i debelog izlaska iz komfort zone čovjek shvati koliko je zapravo jak. Da li bih ponovio - definitivno bih!
Picek Danas istrčan drugi maraton u životu (i ove godine). Išao sam na rezultat i odlično držao ciljani tempo do 28.km. I tu kreću grčevi u listovima, nema šanse da trčim više od par sto metara, a da ne krene. Nikad nisam blo bliže da ću odustati na utrci no kad su noge zakazale um je preuzeo snagao i uz patnju završio utrku. Netko će misliti da sam lud i nisam išao na janjetinu umjesto toga (i zašto baš @Miro ) no kod takvih pomicanja granica i debelog izlaska iz komfort zone čovjek shvati koliko je zapravo jak. Da li bih ponovio - definitivno bih!
Znaci zakljucak
Volis i pali te mucenje
U seksu te treba mlatiti i slicne stvari
Bas bi volio procitati tvoj odgovor iz psihotesta sto bi uradio kad vidis ranjenu životinju
Pomicanje granica se radi kad ideš pojesti više janjetine nego zadnji put a ne ovo što ti radiš
Mucis i maltretiras sebe, kroz jedno vrime to ti nece biti dovoljno pa ces krenuti na druge i eto nam dokumentarca na Netfilxu za desetak godina o tebi.
Stani dok je vrime
Blasfemija je da ja pišem ovdje, ali ako može mala pomoć…kad stignete odvojit vremena.
Neke dobre / solidne tenisice za hodanje?
Ne sad za 150 eura, al onak, ne bih ni kupil Winkice.
Dosta hodam u zadnjih mjesec dana, imam stare Sketchersice koje su mi inače fenomenalne (kupil isti model koji sad svakodnevno koristim), ali mi te stare baš tam na području pete imaju udubljenje / pohabane su, i nakon hodanja (cca 5-8 km, 2-3x tjedno) osjetim malo bolove u peti / zglobovima.
Kaj trebam gledat i ako ima neki model za preporuku? Zaletil bi se danas do Westgatea i pogledal dal ima nešto u Deichmanu il Sport Visionu.
Thanks
Mislio sam da se zbugao forum kad sam vidio tebe u temi. Zakaj hodaš, nije ti valjda auto krepal?
Skidaju se kile, otišlo 8kg u cca 40 dana.
Kad dođem do prave forme, u Gloriju ću pješke
Picek Uh tak je meni bilo na prvom brevetu (bavim se biciklizmom). Zadnjih 50km od 216 sam vozio sa jakim grcevima i trebalo mi je mjesec dana da se oporavim i vratim kak sam bio prije. Vrucina me najvise sjebala.
Nego kak mi je sad hladno za vožnju (još se vozim, al nemam volje više da svaki dan idem van sa biciklom) razmišljao sam da idem trčat malo, ak ništ drugo barem da zadržim kilažu dok ne dođe toplije vrijeme pa me zanima kak ti trčis preko zime kaj se odjeće tiče.
revo radim s trenericom par godina tako da mi ona radi treninge. Pace na treninzima mi slaže na temelju najboljeg pacea na utrkama na određenim distancama. Npr. tempo na treninzima mi je određem kao npr. T5 (najbolji tempo na 5km), T10 (10km), TP (polumaraton), TM (maraton) i LT (lagani tempo). Ovdje postoji i TF, to je tempo fartleka koji je nešto brži od T5.
Što se tiče otkucaja, otkucaji su mi stabilni tako da se ne ravnam po njima. Izuzetno rijetko se zna dogoditi da otkucaji odu u nebo (npr. radi umora, viroze, stresa itd.) pa onda prilagodim trening.