Fico Kao netko tko nema puno radnog vijeka, stvarno mislim da je 4x6 idući korak prema kojemu moramo gurati. Osim toga, rad od kuće bi trebao postati opcija u svakoj struci u kojoj je to moguće. Očito je da su neke stvari zastarjele i nepotrebne. Covid je dokazao koliko se toga može bez ureda.
Mislim da sam nedavno čitao neko istraživanje koje je pokazalo da su ljudi produktivni na poslu cca 5 sati (od 8 koliko provedu na poslu) tako da prelazak na 6 ne bi vjerojatno smanjio produktivnost, no to bi tek trebalo testirati na duže staze. Dodatno, kako će "glupe poslove" sve više preuzimati strojevi i AI, ima smisla da se potiče više odmora pa sive stanice za kreativu kudikamo bolje rade.
S druge strane, ja posao tehnički ne doživljavam kao posao pa valjda to ide isto u smjeru tko kako gleda na ono što radi 🙂
Što se tiče rada od kuće, tu nisam toliko optimističan. Teško je putem chata simulirati normalnu ljudsku interakciju putem kojeg se rađaju svakakve ideje, posebice kada se rade projekti koji zahtijevaju "visoku kreativu" cijelih timova. Totalno je druga energija dok su svi u uredu naspram svatko sam doba gdje ima drugih zilijun distrakcija.
Mogu se doduše složiti s tobom kako je krajnje vrijeme da se maknemo od koncepata još iz doba industrijske revolucije. Smanjivanje radnog tjedna za 1 dan mi je ok smjer, posebice ako se opet sve stigne napraviti i ono još važnije, ako kupci / klijenti to ne osjete.