Završio sam igru.
Još se sjećam prvog trailera prije više od 15 godina koji je izgledao fenomenalno.
Čisti Alien vibe.
Remake sam skinuo jer je bio u PS+ ponudi čisto da se prisjetim i vidim kako izgleda ali…
Isto kao i Demon's Souls Remake čim sam krenuo igrati nije me pustilo do samoga kraja.
Jedina mana koju mogu naći je iritantni spawn neprijatelja. Gotovo uvijek kada Necromorph izleti ispred tebe istovremeno izleti i iza leđa. Općenito je spawn često frustrirajući.
Sve ostalo je jako dobro. Čak i odlično.
Ostao sam pozitivno iznenađen (davno sam odigrao original pa sam zaboravio) koliko je gameplay dobar.
Gunplay je odličan zbog raznolikosti u oružjima. U kombinaciji s statisom i kineticom akcija je vrhunska.
Zagonetke su ok (možda prelagane) ali odlične scene gdje su ubačene čine ih dobrima.
Zero G gravity i izlasci u svemir daju dosta raznolikosti.
Sve u svemu gameplay je jako lijepo zaokružen i zabavan.
Ipak highlight ove igre mi je level dizajn i atmosfera.
Iako je dosta backtrackinga kojega inače ne volim level dizajn je odličan i sve je tako dobro povezano da mi nije bila tlaka vraćati se na iste lokacije.
Priča mi je dobra ali atmosfera rastura. Svijet je sjajno zamišljen, soundtrack je vrhunski, stalna napetost u zraku i igra je prepuna dobrih scena.
Odličan remake jednog od najboljih akcijskih survival naslova.
Resident Evil 4 mi je uvjerljivo na prvome mjestu ali DS ne zaostaje puno.
Preporuka.