Stallone, s Hardyem za petama. Primarni razlog zašto biram Slya je zato jer je imao taj teret da učini Rocky opet relevantnim likom u filmskoj industriji. Nakon prvog Rockya, i ajde drugog, njegov lik je postajao sprdnja. Sjetimo se borbi sa Hulk Hoganom, Mr.T-om, Dragom, pa jednog od najgorih filmova "Rocky V". Balboa je možda i bio svojevrsno iskupljenje, ali i to je bila neka li-la priča di se on vraća iz mirovine bla bla. Ovakav performans nije nitko očekivao, pogotovo ne nakon raznih Expendablesa, i učinio je skoro pa 40 godina starog lika opet relevantnim. Svaki pokret, svaki izraz lica i svaka izgovorena riječ je bila pun pogodak.
Za Hardya ne mogu nać manu, jednostavno je bio sjajan, ali mislim da Stalloneova uloga ima puno veću težinu. Nije samo pucanje na nostalgiju, već potpuno novi osvrt na lika čime ga je vratio iz nekog prosjeka i poluparodije u kult.
E vidiš, ovo uopće nisam primjetio. Moram priznat da se o Creedu dosta malo govori i ne bih rekao da je opet postao kultni lik.
Anyway, što se tiče današnje dodjele, evo mojih zadnjih predviđanja za 10 najvećih kategorija:
Najbolji filmOsvojit će: Spotlight
Mogao bi: Revenant
Moja želja: Mad Max: Fury Road
RedateljOsvojit će: George Miller
Mogao bi: Alejandro Inarritu
Moja želja: George Miller
Najbolji glumacOsvojit će 100% DiCaprio
Najbolji sporedni glumacOsvojit će: Sylvester Stallone
Mogao bi: Tom Hardy/Mark Rylance
Moja želja: daj bože da Hardy dobije
Najbolja glumicaOsvojit će: Brie Larson (99%)
Najbolja sporedna glumicaJako napeto, ali ajde reći ću Vikander ili Winslet
Najbolji originalni scenarijSpotlight sigurno
Najbolji scenarij prema predloškuThe Big Short sigurno
Najbolja kinematografijaRevenant 101%
Najbolja montaža Mad Max: Fury Road (99%)
Najviše Oscara bi mogli pokupit Revenant i Mad Max, nekih 3 ili 4 komada.