Ljudi zele da on osvoji Oscara jer covjek je bezgresan. 70% njegovih filmova su fantasticni, a on razvali u svojoj ulozi. Svi ovi ostali glumci igraju toplo hladno i cesto glume u smecima. Makar naravno Oscar se gleda samo za jednu godinu, ali jebemu sve ako covjek nije zasluzio Oscara na temelju dosadasnje karijere. Ni ja jos nisam pogledao nijednu ulogu od ovogodisnjih favorita, ali stvarno se nadam da ce covjek osvojit Oscara zbog gore spomenutih razloga.
Nisi pogriješio ni u čemu, ali nažalost Oscari su godišnja nagrada, a za sve ostalo postoji Oscar za životno djelo. Puno je sličnih primjera koji su zaslužili Oscara na temelju dosadašnje karijere: Harrison Ford nema Oscara, Edward Norton nema Oscara, Brad Pitt nema Oscara, Liam Neeson nema Oscara (zanemarimo novija akcijska sranja), Bill Murray, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Joaquin Phoenix, pa čak ga je možda i Tom Cruise zaslužio za filmove u 90ima + Magnoliu, ali eto, neki drugi su proglašeni boljima, iako su svi navedeni vjerojatno u globalu bolji glumci nego li ti koji su im oteli nagradu.
Leo je meni među najdražim glumcima današnjice, neki filmovi su mi manje dobri (Gatsby, Revolutionary Road, Body of Lies), neki mi nisu sjeli (Inception), neki su mi perfektni (Vuk, Django, Departed, Diamond, Aviator) i znam da se u njega u principu mogu pouzdati. Ali davati Oscara za neke stare zasluge baš i nije prikladno (možda je uistinu ubio ovaj put, kažem, ne znam). Legacy mu nitko neće moć oduzet, a kultni status će mu bit sve jači i jači. Ronaldo nikad nije osvojio Ligu Prvaka pa ga svejedno smatramo najboljim napadačem ikada.