PlayStation 5
Sad sam tek skužio da mi nakon zadnjeg updatea više ne podržava HDR na 4K rezi, već samo na 1080p. Koji k…Sony? Inače TV ima podršku za HDR 10+ i Dolby Vision. Nisam ga pretjerano ni koristio zbog vršnog osvjetljenja od oko 700 nita, al opet…vratite mi mogućnost HDR-a na 4K!
Zero vjerojatno ti je vrisnuo HDMI
somethingwrong Na što misliš; HDMI na TV-u? Jer ono, nisam ništa preštekavao, osim ljetos kad se TV vraćao na zid poslije krečenja, pa je na stari kabel spojen soundbar, a na novi HDMI kabel od 3m PS5. Ono što sam primjetio ranije je da zna jako rijetko izgubiti intenzitet boje kad se PS5 upali, ali inače nije bio problem dosad. Probat ću na drugi kabel spojiti plejku pa da vidimo. Taj novi kabel je inače s Mall.hr naručen, neki Goobay ili tako nešto, 2.0b specifikacija (TV mi je inače HDMI 2.0).
Mislim da je najvjerojatnije kabel, zna se dogoditi, ja sam dva mijenjao. osim ako ti u plejci u izlaznim settinzima nije namješteno nešto drugo
- Uređivano
Našao sam rješenje. Ja sam kriv, bio sam nedavno resetirao postavke slike i TV je za sve HDMI priključke stavio "standard" format umjesto "pojačani iliti enriched". Zbog toga nije funkcionirao HDR na 4K.
Isprike i Sonyju, nije ništa kriv u ovom slučaju.
Sluzbeno osiguran primjerak
jos samo tjedan danaaaa
Jel itko od vas imao situaciju da vam određen disk full glasno spinna u PS5 dok drugi i ne toliko.
Znam da PS5 disc drive inače je glasan af, al jučer dok sam igrao LiS Double Exposure mi je zvučao čudno jači. Pa sam potvrdio sumnju tako što sam stavljao random PS5 discove unutra i for some reason je disc drive bio glasniji dok je LiS bio unutra.
Jel itko čuo za sličnu situaciju?
unboxing
Ja, ja verstehe, kein problem!!
- Uređivano
Ja ću uzet PS5 PRO, sa malim delayom ne po izlasku, ali ovaj video je baš cringe!
Šta oni seru tu? Radi par piksela više ovo če biti "iskustvo kakvog oni žele dati igračima"
Ajde da je novi naslov koji jede PRO konzolu, ali ovdje ovi glume i pizde da je to neviđeno
Ovo je gejmčejndžer!!
4mal da, bila je vijest odmah kad se najavila Proćkica
Pro teardown…
Novost je 2GB DDR5 ekskluzivno za sistem, dok igre sad mogu koristiti punih 16GB VRAMa.
Ostale stavke su se više manje znale još od leaka prošle godine.
16,7 TFLOPs double precision ili 33,4 single precision.
RDNA4 ray tracing (2-3 puta jači od onog u običnom PS5)
Machine Learning Hardware za PSSR
I 2 TB SSD(iskoristivog za igre).
I izgleda da su prešli na 4nm proizvodni proces, tako da je sam SoC manji nego na originalu i ima manji ventilator.
Da me netko pitao koliko PS5 ima RAM-a, ne bih mu znao reći. Prva konzola koju sam kupio bez zamaranja tehnikalijama. Nakon PS1, that is.
somethingwrong znaci isplati se uzet PRO
Genesis to je valjda individualno.
Realno, samo 2TB SSD te kategorije je 150-200 jurosa, da ni ne gledaš ništa drugo.
Može li se i dalje imati PS+ na 2 različite konzole? Je li i dalje legit i kaj trebam napraviti da to omogućim?
4mal Pogledao sam i ja ovaj prvi dissasembly.
Po viđenome za sada najbolje složena ps5 konzola. Napokon su stavili cmos bateriju, veći disk i napokon je hladnjak fiksiran šrafovima ( ako niste znali zadnja 1200 revizija ps5 ima doslovno zalijepljen hladnjak bez vijaka).
Več sam nekoliko tih ps5 konzola morao popravljati jer ljepilo s vremenom popusti i konzola odmah nakon paljenja bilo koje igre daje upozerenje o temperaturi. Upravo zbog toga dolazi i do "razlijevanja" termalne paste o čemu nije govorio apsolutno nitko od "youtube" elite. Postoji samo jedan jedini video s nekog njemačkog kanala gdje se prikazuje kako je kriminalno složena zadnja revizija konzole.
Evo moj primjer, nikada prije konzola nije bila otvarana, da ovako hladnjak samostalno pleše je dno dna:
Kriminalno loše i za svaku osudu.
Ovo verzija, jako jako dobro.
Nisam imao problema sa B i C chassis FAT modelima.
pravednik Do sada ni ja. Večinom klasična čišćenja i potrgani hdmi portovi koji su rezultat neadekvatnog rukovanja korisnika.
Serija 1200 odnosno c chasis ako želiš mi dolazi svako malo…svi imaju isti problem.
doctorfreak Kod te problematične serije je problem i što su je korisnici držali u vertikalnom položaju pa je ljepilo prije popustilo?
Zero Točno.
Da je hladnjak fiksiran vijcima to se nebi desilo, ili bi bila vrlo niska mogućnost istog.
Mislim da mora Main account skinutu prvo
- Uređivano
Ker te jebo:
Osoba1: ima account buzgej1 na kojem ima aktivan PS+. Osoba1 nema aktivan console sharing na svom PS5. Može koristiti SVE čari koje PS+ nudi samo na tom buzgej1 accountu. Ako Osoba1 ima sina/gejmuža/kćer koji na tom istom PS5 imaju svoje accounte, te osobe na tim drugim accountima ne mogu koristiti nikakve čari koje PS+ nudi.
Osoba2: napravi novog usera na svom PS5 i ulogira se s podacima od Osobe1 od buzgej1 accounta te aktivira console sharing na tom accountu. Osoba2 sve besplatne igre s PS+ skida s tog buzgej1 accounta, ali ih normalno igra na svim drugim accountima na svom PS5. Osoba2 ne može koristiti cloud save koji nudi PS+ od buzgej1 accounta.
To što si našao na netu je drugo, to za PS5/PS4 znači da na obje konzole u isto vrijeme može biti uključen console sharing, ali to ne može na dva PS5, ali može ovo gore što sam opisao.