PlayStation 5
- Uređivano
Sta kazete oce uspot skinit PS2 brojke
Ne bi rekao, usporit će to sad.
Ako se to marketinški iskomunicira ko novi dolazak Isusa, prodavat će se ko blesavo.
Trebaju još 2-3 jake igre za promociju i evo ti jebene prodaje.
Konzole se u zadnje vrijeme prodaju u stvarno pristojnim brojkama, ne vidim razloga za stagnaciju.
Prodaju se jer nadomještavaju vakum koji je korona zadnje dvije godine stvorila, kad se to izjednači brojke bi trebale biti dosta manje.
Na užas hejterima, dominacija će se nastaviti i dalje. Drugi nisu imali problema s proizvodnjom jer nemaju nikakvu potražnju. Prodavat će se još više.
Pa ono tko je htio kupiti PlayStation ga je kupio po cijeni koja je bila, a velika većina koja nisu su čekali do sada te su ga kupili po normalnoj cijeni. Nije u pitanju nikakva dominacija nego srednjoškolska ekonomija i logika.
Konzola je sve skuplja od početka prodaje. Netko je išao u školu primijenjene umjetnosti pa nisu učili ekonomiju.
Konzole do prosle godine nije bilo moguće naci ispod cca 800€ sa bundleovima koje nitko nije želio. Sad se konzole mogu kupiti za 550€ često čak i jeftinije. Go figure zašto im je prodaja narasla
Stvorio se dojam ekskluzivnosti, i sad kad ima konzola, svi ih žele. Vjerojatno će ići do 70-ak milijuna kako je i planirano do 4.2024., a to je i dalje jeben tempo. Kompanija poput Sonyja ne radi takve prognoze iz guzice. U najgorem slučaju promašit će za par posto.
E sad, ni ja trenutno ne vidim kako ni zašto će zadržati takav tempo. Vjerojatno će najava GTA 6 učinit svoje.
Kako su članovi uredno reportali, konzola se drugdje mogla kupiti i mimo bundleova. To se naš distributer odlučio za bundleove. Tablica je worldwide prodaje, ali za to shvatiti potrebna je osnovnoškolska logika.
Mogla se kupiti mimo bundleova jedino u Mall.hr i to jednom ili dva puta gdje je bilo 30 konzola max. Konzole u Hrvatskoj nije nigdje bilo za kupiti u slobodnoj prodaji pune dvije godine a da se ne radi o bundle-u kojeg kao što sam rekao nitko nije htio ili preko teleoperatera. To ne vrijedi samo za Hrvatsku nego za cijeli svijet, konzole jednostavno nije bilo za kupiti nigdje po normalnoj cijeni osim od Sony-a onako skoro godinu i nešto kasnije gdje je većina kupovine bilo od strane botova i skalpera. Ne znam pod kojim kamenom si bio zadnje dvije godine a niti gdje si te magične konzole mogao nači ali bih ti toplo preporučio da malo proučiš pravila zakona i potražnje, i doslovno osnove ekonomije kad smo već kod osnovne škole.
- Uređivano
Prodavat će se i dalje odlično jer ima sve preduvjete za to, forumskim ekonomistima usprkos.
Sad im je samo nebo granica. Konkurencija je nikakva, Switch su kupili svi koji su mislili, a Xbox nitko ne igra, čak ni oni koji su ga kupili. To nam mogu potvrditi nesretnici s foruma koji ga imaju.
Još da napokon krenu prave igre + sve ove serije i filmovi koji otvaraju vrata pravog mainstreama. Svi non-gameri me pitaju, a jesi ti igrao "The Last of Us"?
Ne da prodaja neće stagnirati, već ide u nebo. Ovo je konzola koja će nadmašiti prodaju PS2.
Ja bih bio rezerviraniji - 100 do 120 milja. Što nije loše. Nek nadmaši PS4 i to je to.