https://extremerate.com/blogs/replacement-guides/how-to-identify-ps5-bdm-010-bdm-020-and-bdm-030-controller

Dakle, kupio novi PS5 C chassis, kontroler je prema ovome BDM 030 tj. treća revizija.

Vidi se opruga, očito su pojačali trigere jer je pucalo prilikom adaptive igranja. Otvorite link za slike.

Tipke su također mekše mrvicu prilikom pritiska, x, triangle i navigacijske.

Popravili su i coil whine potpuno, bar moj model nema ništa. Launch verzija je cvilila užasno, bratu sam dao B chassis koji također cvili. Ovaj je perfekcija.

Da, dobio sam i najbolju verziju ventilatora, NMB V3 tak da je tihi poput Series X-a.

C chassis inače dolazi sa Nidec V3, Delta V3, NMB V3 i Foxconn(ovo je uvedeno sa C chassisom) ventilatorima.

Zero

Sumnjam, materijal i osjećaj isti. Za neki test trebalo bi 400+ h.

Po ovom linku baš i ne vidim koja je razlika između BDM 020 i BDM 030. Moj kontroler ima ovu plastiku kao BDM 020, ali ima i oprugu kao BDM 030.

Genesis

Možemo ali zašto? 50 eura plus poštarina, neisplativo. Na 1200 seriji C chassis PS5 kabel od fana je kraći i neznam dal bi bez doštukavanja mogao staviti onaj iz 1100 ili launch modela. Puno fejkova ima također.

Većinu korisnika to ne nervira jer i najgori Nidec fan u PS5 je 10x bolji od PS4Pro.

Kakve su performanse hlađenja pojedinih ventilatora? To je za diskusiju i treba stručno mjerenje.

U svakom slučaju C model je bolji od launcha. Iako je heatsink manji same cijevi bolje su postavljene, puno bolje.

Brijac

Ako se vidi opruga i kod modela otraga završava sa A, tada imaš seriju 3.

Genesis

Koji fan imaš? Ako je NMB ili Delta nema smisla. Ništa nećeš dobiti time.

Meni je najveći preporod da nema coil whine, launch model i 1100 cvilili su do iznemoglosti u ray tracing ili fidelity modu, pogotovo kad prizoveš PS meni tokom igranja.

pravednik Ako se vidi opruga i kod modela otraga završava sa A, tada imaš seriju 3.

Serija 3 je.

Kad već pričate o coil whine-u, novi PS5 star 10 dana i vent nešto zuji kad se upali, to taj coil whine, jel?

Brijac

Više cvili nego zuji, prilikom igranja kad GPU optereti napajanje. Zujanje u meniu bez pokrenute igre nikad nisam doživio.

Otvori stranice i pogledaj fan koji je.

Kod mene zuji Day One otkako sam kupio PS5.Z vremenom sam odustao osluškivat to zujanje u PS5 napajanju.

Zašto je cijena još uvijek tolko visoka?

Mene bundle sa dvije igre i kontrolerom izaša 4800, a sad je takav bundle 6000.

Praktički skalperske cijene iako je nestašica odavno završila.

wooddiebone sluzbena Sony cijena je 549 eura za disk model, posto je sony odlucio povisit za 50 eura zbog korone il sto je vec bilo, a nasi trgovci su uzeli jos extra 50 eura pa je 599 eura 😃

U SD disk verzija 4000 kn za gotovinu.

U Austriji 540 eura disk verzuja plus Hogwarts Legacy.

Genesis

Još mi nije jasno kako se uredno u nestašici prodavalo za 640 eura sa dvije igre, a sad je sa dvije igre 800 eura.

To nije 50+50 eura lol

wooddiebone mislim da "nestasica" bila samo izgovor da se napumpa cijena, uostalom ako imas SVOJU trgovinu i ti prodajes za 600 eura konzolu dok na njuskalu debili kupuju po 900 eura, zar ti ne bi bilo logicno da i ti onda za SVOJU trgovinu i SVOJ djep povisis cijenu?

Meanwhile, dok se cijene u Evropi i Svijetu uveliko stabiliziraju, u Bejha se vrše bundle akcije konzola.

Akcijska cijena, sa 930 eura sniženo na 800.

I što je najžalosnije, neki debil će poletiti i kupiti ovo dok "akcija" traje.

Metak u čelo.