Došao je i taj dan.

Nakon kaj sam taman otključao drugi Vivarium za svoje beštije u Hogwarts Legacyu, napunio ga istima i malo ga uredio, izašao van i nadogradio par djelova opreme, ispred sebe sam vidio samo crni ekran.

Plejka se je instantno teleportirala iz ONa u OFF.

Nikakva power down procedura ili beep.

Sad ju nemrem dobit da se upali nikako. Stajala je cjelu noć bez struje i danas ista stvar.

Pri svakom pritisku na eject button zabipa klasično 3 puta kao da nema diska u njoj.

Na pritisak power buttona beepne jednom, ali samo nekad. Nekad ne.

Naravno, uz sve te beepove, ne događa se apsolutno ništa više.

LED strip se ne pali, slike nema, vent se ne pali.

Safe mode ne radi.

Jebeš mi život. Prvi put ikad da mi komad elektronike rikne i to mora bit taj vikend kad stignem konačno igrati kak spada.

Meni to djeluje kao da je napajanje otišlo. Ili to ili nešto s matičnom.

Nisam spominjao ali prije par mjeseci mi se dogodio čudan problem da konzola jednostavno nije htjela izbaciti disk nakon što sam igru obrisao (Death Stranding). Nije pomoglo ni gašenje, ali je iz nekog razloga proradilo tek kad sam PS5 prespojio s TV-a na monitor. Zanimljiv problem i nadam se da se više neće ponavljati, već sam razmišljao da ću zbog te gluposti morati slati konzolu na servis, makar mislim da se disk u nuždi može i šarficigerom odviti kad se makne plate.

Čitao sam da smart TVi znaju radit probleme pa sam probo spojit na drugu koja nije smart i isto se događa.

Nadam se da nije matična jer je storage na njoj, a Sony je jedna od onih kompanija koja misli da je ok naplaćivat online backup save fileova.

Pas mater. Sad zaboravi 50 sati progresa u Hogwarts Legacyu i neću ga nikad završit.

@Tuhy

Ako sam kupio konzolu na ekupi, jel mogu direktno otići u SD servis sa njom ili moram preko ekupi?

I kak je stvar sa garancijama, jel SD priznaje tih dve godine ili se nateže s njima?

wooddiebone Za sve možeš direktno u ovlašteni servis. Ovako bezveze čekaš da se onaj od kog si ju kupio organizira i pošalje konzolu u servis. Najbrže je da ju odneseš sam u servis.

A gdje/tko je PS-ov ovlašteni servis?

Npr. Sancta neće primiti konzole iz Mall-a ili Gamershopa jer im oni nisu dobavljač.

Brijac Pa reklamiraj mallu direktno.

Mada sam ja nakon kupljene plejke u mallu sancti poslao mail gdje sam im napisao da je plejka kupljena u mallu i da li mogu servisirat kod njih ako su ovlašteni i sve su mi potvrdno odgovorili.

Imam i pisani dokaz ako trebaš.

doctorfreak

Sancta Domenica je prodavaona-brend-ime trgovine koji ujedno ima ovlašteni Sony servis i prema tome otkako smo u EU popravljaju konzole kupljene i u DE, SLO… sa važećim jamstvom i računom. To su moje informacije. Većina pokvarenih konzola se šalje u Francusku a iz te države ih i uvozimo.

wooddiebone

Odnesi u najbližu Sanctu, bit će poslano na Jankomir. Oni odrađuju dalje kaj treba ako je unutar te 2 godine. Pošalji mi eventualno serijski pa provjerim sa ovim koji je glavni na servisu.

Ako je kupljeno unutar EU, isto nebi smjelo bit problema, slalo bi se mojima na Jankomir. Osim ako je Gamershop il netko drugi uzeo od drugog dobavljača i oni imaju neki svoj ovlašteni servis. Tu ne znam 100%.

doctorfreak

Ma ja sam dajem primjer jer vidim da se raspravlja o tome. Ja sam čuo da su nekoga odbili jer je kupljena konzola u Mall-u, ali možda sam u krivu.

Tuhy

Imam jamstveni list od Sancte, ali htio sam provjeriti za svaki slučaj.
            Hvala ti.

9 dana kasnije

Evo zvali me iz Sancte. Zamjenili su konzolu.

Nisu ni probali popravljat tak da sve saveove od zadnjih godinu i pol mogu zaboravit 🙁

Kompletan Hogwarts Legacy ispočetka…

Picek

Jep.

Plaćam PS Plus kontinuirano od PS3 i jednom prestanem i onda ode konzola.

Nek si zabiju paywall u šupak. Neće kune od mene dobit više za to govno od usluge. Rađe si F1TV platim.

Čini mi se i da saveove konzola radi na sistemski SSD, znači da realno lako izgubiš saveove čak i ako je igra instalirana na sekundarni SSD. Backup na USB me vraća na vrijeme memory carda - tko je uopće toliko paranoičan da to redovito radi? Tako da…realno ostaje samo PS+ kao donekle sigurna metoda nekakvog čuvanja saveova.

Picek

Nebreš bez PS plusa.

I tak bi trebao imati PS plus na US accu i ovom glavnom UK 🙄

Mislim da PS5 save fileove ni ne možeš prebaciti na USB. Ili sam u krivu?