Brijac Dobiješ, ali taj Steam key ne može nitko drugi generirati nego developer putem Steam-a. Kažem, kupio sam Hogwarts Legacy Deluxe Edition i kljuć sam dobio 3 dana ranije kad sam ju igrao, dakle generiran od strane developera i pušten u preporodaju. Kako znam da je tako? WB su bili mutavci te su flagali samo Steam verzije Deluxe verzije za tih 3 dana prije da se može igrati, dok su svi oni koji su kupili kljuć preko third party resellera tipa CDkeys ili Humble Bundle morali čekati par sati da se WB sjeti da postoji dva flaga, što u prijevodu znači da su ključevi sa Humble Bundle koji je "transparentan i legitiman" dućan kako Fico kaže u svakom pogledu potpuno identični i na CDkeys. Dakle tu developer direktno dobije novce u džep, za razliku od recimo kako je gore navedeno da je to jednako kao da kupiš polovnu igru sa Njuškala.
Moja teorija zavjere jest da Valve tj. Steam kaže ovisno o developeru i publisheru tj. o prodajnom potencijalu igre "Hej, mislim da ćemo imati dobar posao i želim imati tvoju igru na mom dućanu stoga ću ti dopustiti generirati 20K ili koliko već kljućeva pa ti radi snjima što hoćeš". Stime dev ima veću zaradu jer je recimo na Humble Bundle porez nekih 15% ili čak i manje ako se ne varam ili prodaj na CDkeys ili Fanatical ili gdje god misliš da ti je sigurno, a za uzvrat prihvatiš njihove uvjete tipa nemoj staviti igru kao ekskluzivu na Epic-u ili Uplayu ili gdje god.