yakuza_stinger Nije strašno...ali prvi model mi je bio nečujan...
Tako da sam iskreno razočaran...
yakuza_stinger Nije strašno...ali prvi model mi je bio nečujan...
Tako da sam iskreno razočaran...
doctorfreak reklamirat i pitaj Boga dal ce prihvatiti to kao reklamaciju
Ja bi reklamirao. Najviše što bi se kod petice trebalo čuti je cviljenje zavojnica, nikako ne vent.
U najgorem slučaju, ako ti se neda zajebavat ja bi naručio drugi vent. Ako se dobro sjećam iz svojeg otvaranja konzole, može ga se zamijeniti bez diranja stickera koji krši jamstvo.
Da to je to. Nidec fan ili ti ga dizelaš.
To je karakteristično za njih jer su jeftiniji od NBM i Delte.
U doba PS3 Nidec je bio bolji no vremena se mijenjaju.
Moj launch model PS5 je bio NBM fan, odnosno onaj "original" Sony.
Znate da sam reklamirao ali radi drugih stvari.
Danas sam dobio GLS-om novu konzolu, CFI 1116A, još nisam otvorio i pogledao koji fan imam.
Nadam se najboljem.
Inače možeš naručiti preko neta drugi fan da, po 60 eura su bez poštarine.
Osobe koje otvore konzolu da vide koji ventilator je unutra nisu za ništa drugo nego da ih se nađe i prebije. Kupi PC.
Slažem se, malo je autistično ovo što čitam. Šta palite neke zahtjevne igre, zatvarate sve prozore, tražite od ukućana da šute, palite airplane mod na mobitelima i gasite zvuk na TV-u da bi slušali čuje li se ventilator? Ne znam jel' mi se čuje, zato što se igram na toj konzoli. Odjekuju zvukovi iz zvučnika i ne sjedim 3 centimetra od konzole.
Tu i tamo možeš biti ozbiljan.
Ventilator mu ima jebeno oscilirajući zvuk i dosta se čuje navečer.
Nije glasno koliko iritantno.
Niti pa se @doctorfreak prvi žali na Nidec.
Na kraju je gore kad spoznaš da drugi dobije tihu konzolu sa boljim fanom jer eto Sony ugrađuje sve i svašta radi nestašice i poslovnih odluka.
Zanimljivo da Microsoft i Nintendo u istu seriju ugrađuju iste komponente.
Znači može se.
@buz
Vjerojatno ga ne jebe samo igranje ali tokom noći ljudi znaju ostaviti konzolu da skida igre ili update. Tad je problem to brundanje.
buz Frende imao sam vec ps5 koji je bio nečujan...pa mi je ovo drugi svijet.
I da cuje se navecer...nije ni toliko glasno koliko zvuci iritirajuce...
Ko komarac kojeg cujes stalno u pozadini.
doctorfreak
Znači igraš na mute tj. bez zvuka? Mislim dajte stvarno?
Ako igraš, onda ne možeš to čuti preko zvuka a TV-a ili slušalica.
Nisam gledao koji je u mene model, ali je skroz tih. Iznenadio sam se. I da sam dobio model s najgorim ventilatorom briga me. Upalim kućno kino i udri.
Ovdje je bolje prikazan problem
https://youtube.com/shorts/pMNZZzaauS0?feature=share
Ak to vas ne iritira svaka čast
doctorfreak
Frende, može te jedino "iritirati" ako igraš bez zvuka, što nema nikakvog smisla.
Sve ostalo je preserans. Čak i u svom videu si se morao približiti na 5 cm da bi se nešto čulo...
Boli mene k meni ni iz džepa ni u džep, ali fakat nema smisla.
Upravo pogledao, moj je opet NBM, onaj iz Sony dissasembly videa. 23 lopatice.
Nexus Vjeruj mi da se čuje na 5 metara....i cuje se sa sluskama na nižem volume-u.
Pa nebi izmišljao...
Necu ga radi toga sada prodat...ali danas sutra ako bude jeftiniji drugi fan uzimam sigurno.
Šta se opravdavaš, imao si već launch PS5 i znaš sve.
Ljudi se tu čude kao da je to prvi puta da Sony ima varijacije u zvuku konzola.
Sjetite se samo PS3 fat, pa PS4 fat, kakva sam sranja imao na početku i koliko je zamjena bilo dok se vent palio ko fen za kosu. Ostali su bili tihi.
@Nexus inače se slažem da je 90% ljudi to nebitno. Pogotovo kežualci.
Mi koji smo više u tome teško prihvaćamo kad ideš sa konja na magarca, jer znaš da ima i postoji bolje.
Sve konzole u globalu rade tiho(usporedno sa PS4) i svaki vent odlično hladi, nema sumnje.
Samo postoje te varijacije unutar specifikacija nažalost radi manjka dijelova i Sony mora koristiti ventilatore od Nideca, Delte i NBM(made in Cambodia).
pravednik Ma znaš kaj mene najviše brine to da ako i ovu prodam da kakva sam srece i na trecoj konzoli dobijem nidec
Fakat ste postali picajzle.
Kukali smo do jučer kako nam 4ke rade kao Mig 21 poviš Bajkalskih jezera, a sad nam smeta minimalistički zvuk "komarca" konzole pri punom radnom opterećenju.
Kao što buz kaže, upalim soundbar i odvrnem zvuk, pa kad bi radio kao Krobijeva Golf dvojka, neću ni čuti.
Ja razumijem ako je potrgan, lageri ruže ili fale lopatice pa ne hladi ili baš čuješ da je nešto unutra pokvareno. Apsolutno treba reklamirati. Ali čuti ventilator dok radi svoj posao navečer dok je sve utišano mi ne zvuči kao neki kvar.
Dečki ne shvacate...pospremim zenu i dijete na spavanje..bacim se na trosjed...palim kontroler...i umjesto tišine čujem komarca...da je barem neki potočić...a ovako...
a jbg bolest je to