Pa ne cuje se, samo tokom instalacije i to na jako kratko i ni blizu glasnoce ko na cetvorci, a tokom igre ga svaka 2-3 sata zavrti na 2 sekunde, da rezimiram, petica je naspram cetvorke u svakom aspektu svemir

jel ti uopce imas koju konzolu? Sadasnju/prijasnju ili sve napamet pricas?

Sterlok

Mjerenje mobitelom je sranje, ali recimo da je to približno točno izmjereno....ako je temperatura 5-6 stupnjeva na ispuhu veća, onda jednostavno APU se za toliko više grije zbog lošijeg hladnjaka.

Ako je na ispuhu temperatura veća, to je zato što je novo hlađenje potencijalno učinkovitije i bolje. Znači da se brže rješava topline te da je airflow bolji. Mora se uzeti u obzir da je ovo i dalje masivan hladnjak, a činjenica da je nešto manji, znači da ima i više prostora za cirkulaciju zraka.

Na početku uvijek treba napraviti jače hlađenje i robusnije dijelove, dok se proizvod ne utvrdi i efektivno testira na tržištu. To se radilo svaki puta do sada i to će se tako nastaviti. Pogledajte prvi Xbox One i onda XOne S verziju kao i XSX. XOne je bio ogromna kutija na početku jer su u MS-u željeli biti sigurni da se 360 ne ponovi. Kasnije su revizije radili i značajno smanjili sve dijelove jer ono...TO SE INAČE RADI.

Stvarno ne razumijem ovu dramu koju ovi klikbejteri dižu, a neki se hvataju. Konzola je jeftinija za Sony, hladnija, laganija i tiša s novom verzijom.

Nisam 100% uvjeren da je hladnija iznutra, to bi trebao utvrditi netko kompeteniji s metodama koje nisu amaterske.

Sterlok
    Recimo da je približno točno izmjereno kod Austina. Konzola je 100% laganija, temperatura na ispuhu je veća, što vjerojatno ukazuje na bolju učinkovitost i hlađenje, a po njegovom testu konzola je tiša za 1 decibel.

Mislim, kad se već referiraš na njega.

Cijene svega su otišle gore i pitanje je koliko Sony više gubi po konzoli u odnosu na launch.

Trebao sam slikati @PS2MASTER dok je kod mene igrao Forzu Motorsport, ta bi fotka puno vrijedila danas.

ikral Trebao sam slikati @PS2MASTER dok je kod mene igrao Forzu Motorsport, ta bi fotka puno vrijedila danas.

Kako je on zaljubljenik u auto utrke, to mi je još i razumljivo i nitko se tu ne bi čudio.
          Ali trebao si ga silikat dok igra Halo ili Gearse - e to bi vrijedilo 😃 😃 😃

ikral

Da li je zadovoljan sa igrama koje je igrao

Pitaj ga

Opet razmišljam o HDMI kabelu koji je došao s PS5. Ako je 2.1 (što bi trebao biti slučaj ako netko želi 4K/120), ne bi li oznaka na njemu trebala biti "ultra high speed"?

Kao što sam prije spomenuo, oznaka na njemu je high speed, identične ostale oznake kao na kabelu za PS4 Slim kojeg sam kupio krajem 2018. Je li moguće da su i tu štedjeli i išli na sporiji kabel, koji je btw. kraći od prethodnog koji stiže sa PS4 Slim, čini mi se 1,3m (morao bih izmjeriti).

Neznam, onda nebi podržavao 120 frejma i 4k.

Mada ni jednu igru nisam igrao koja je baš full 4K i 120Hz.

Sve renderiraju sa manje rezolucije.

Zero

Pošto Sony reklamira 4K120 za PS5 onda konzola mora dolaziti sa HDMI 2.1

Danas ću testirati s HDMI 2.1 kabelom (kratak mi je ovaj od PS5, lol), ali pošto imam "samo" HDMI 2.0 TV kontam da ne mogu dobiti 4K/60 s RGB formatom boja ako uključim HDR. Sad mi je na 4K/60 s YUV 422. Vidjet ću. Btw. da bih uopće dobio HDR na toj rezi trebalo je ručno mijenjati na TV-u postavku za HDMI 2.0 na prošireni format, jer eto, TV nije dovoljno smart.

Uz Xbox One S se dobije ultra speed kabel, naravno da sam s njim prodao obični. Ovaj koristim za PS4 Pro.

Probao ja od kolege s posla.
            Također sam uzeo preko Zabe kao i za kolegu forumaša @HideooKoojima.

Imam ga doma sada pa mu skidam igre za maloga.
            Stavio sam Ratcheta, vadim mu mast na 4K 40 frejm, 120Hz modu.

Čak je tiši od mojeg, za neku nijansu zanemarivu, kao da ima manji hum ili šum. Nemam mjerač temperature ali na ruku je ista toplina otraga.
            Radi već 8 h u komadu, plan je 2 dana.

Bio sam skeptičan radi smanjenja hladnjaka najviše radi buke.
            Pošto za sada sve isto ili čak bolje nema razloga za paniku. Malo je vjerojatno da će se povećati buka za 2 dana.

pravednik Također sam uzeo preko Zabe kao i za kolegu forumaša

Stare navike nikad ne umiru.

pravednik

Bio sam skeptičan radi smanjenja hladnjaka najviše radi buke. Pošto za sada sve isto ili čak bolje nema razloga za paniku. Malo je vjerojatno da će se povećati buka za 2 dana.

Jebiga. Što ćemo sada? Kao da inženjeri znaju što rade...ko bi rekao.

Nexus inženjeri znaju promijeniti threshold na ventove, big brain 😂

StarFox_N

Mislim da sam opisao već u Ratchetu kada sam prekucavao.
                Odlično je. Najbolje rješenje između 30 i 60. Ovdje je odziv još bolji odnosno input lag i refresh pixela.
                Da to implementiraju u svaku igru gdje ima lufta recimo 15 frejma jer nemogu postići 60 bilo bi idealno.

Kod igranja je teško skužiti da nije 60.

Kako to da se svudan po svitu ljudi zale da nema konzola , a kod nas mos bez problema kupit

Vidite da nije toliko loše ziviti u prčiji.

Hvala Plenkoviću! Hvala Milanoviću! Hvala Tuđmanu!

Istina, gledam nedavno vijest na Kotaku, Japanezeri moraju igrati lutriju da bi dobili cjepivo, skoro isto kao s PS5. Kod nas med i mlijeko, tko što želi, to i dobije. Obećana zemlja.

Zero
                      I možeš krast. Di ćeš bolje.

Ja stvarno ne znam zašto ljudi idu u Njemačku i ostale prčije.