Onaj ko ima veliku šaku njemu treba kontroler po mjeri ili volan sa dodatnim tipkama. Sad vidim sliku. Tebi palac pokrije sve tipke i kontroler izgleda u tvojoj šaci kao da je iz kinder jajca. Klinci, oni manji pak ne mogu kvalitetno osjetiti i dohvatiti sve kontrole jer im je šaka pak premala pa se muče i gledaju u kontroler da vide gdje im je koja tipka i prstićima je pokušavaju dohvatiti.

Nisam još vidio da neko proizvodi te kontrolere po mjerama barem u dvije verzije i da bi se to uvelo kao standard. To bi olakšalo mnogima nevolje sa kontrolama ako ništa drugo da mogu u trenu do svih kontrola sa statičnim položajem šake dok prsti se minimalno pomjeraju do kontrola bez dodatnih rokenrol akrobacija. Najviše se tiče dječje šake.

Sad da li je bolji x360 ili od ps4,5 je stvar navike. Bitno mi je da mogu do svih kontrola bez dodatnih akrobacija a to imaju oba ali možda najviše mi je bitno da je od kvalitetnog materijala koji mi neće stvarat potoke znoja. Sa ps4 ful zadovoljan. Kod PS1 uzeo bih ponekad i rukavice samo da mi se ne znoje šake toliko ali nije ni to bilo neko rješenje.

Odma sam se sjetio ove slike

meni su svi kontroleri mali. master mozda ima ogromne sape, ali ja imam lopovske prste, jedno dva puta duze nego on. komotno mogu palcem r1 stiskati 😃
    imam ps2, ps3, ps4, xbox one, neki logitech i sada switch pro kontroler. svi su mi mali, a najbolje mi nekako sada na prvu pase onaj nintendov.

maverick switch pro kontroler.

E vidiš njega moram još probati. Joy con je najgori kontroler koji sam ikad koristio, ono je kriminal kad moraš kameru okretat.

foggy Joy con je najgori kontroler

smece. bolje ti na lite igrati nego na defaulth joy conima. wiimoote i nunchuck su sedmo nebo za joy con. ucini si uslugu kupi pro kontroler cisto radi igara koje igras na switch. preporod.

prayer Stari moj o tebi pola palca prelazi preko gljiva. Zamisli samo da ti gljiva stoji na većem tj višem položaju gdje bi normalno i prirodno držao palac ravnim, takvo što jedino može pasati na mjesto d-pada. Ja ne kužim kako ne kužiš.

Ti ne kužiš pak da gljivu vrtim jagodicom na palcu i taman sjeda u sredinu.

foggy Čovječe ti imaš šapu kao lički medo, ovaj joy izgleda kao igračka kad ga držiš 😃
        Uglavnom, rekli smo si šta mislimo, mislim da nećemo promjenit mišlenje pa možemo ostat pri tome

ibor4you Jbt, čovjek može igrati samo s jednom rukom ako hoće

TITANXIS Onaj ko ima veliku šaku njemu treba kontroler po mjeri ili volan sa dodatnim tipkama. Sad vidim sliku. Tebi palac pokrije sve tipke i kontroler izgleda u tvojoj šaci kao da je iz kinder jajca. Klinci, oni manji pak ne mogu kvalitetno osjetiti i dohvatiti sve kontrole jer im je šaka pak premala pa se muče i gledaju u kontroler da vide gdje im je koja tipka i prstićima je pokušavaju dohvatiti.

Nemam velike šape. To je zbog leća pa je tak ispalo. Više je fokusirana ruka, dok je gamepad malo udaljen. Prva slika je bolje ispala nego druga što se tiče nekakvog omjera u veličini

Treba mi takva leća, ja bi isto nešto uslikao.

Za ljude kojima više odgovara položaj palčeva niže, onda bi desna gljiva trebala bit gore.

To je upravo ono o čem pričam.

Action tipke se puno više koriste nego desna gljiva u većini igara tak da je poanta da su palčevi tamo gdje su najkorisniji u najopuštenijem položaju.

Znači simetrično je ergonomski loše u svakom smislu.

Ako ti pašu niže palčevi onda je desna gljica gore, ako pašu više palčevi onda ljeva gljiva gore.

wooddiebone Za ljude kojima više odgovara položaj palčeva niže, onda bi desna gljiva trebala bit gore.

To je upravo ono o čem pričam.

Ako ti pašu niže palčevi onda je desna gljica gore, ako pašu više palčevi onda ljeva gljiva gore.

Pričaš kontra jer si ja tako naprežem palac. Lijepo sam pokazao na slikama kad se gamepad uhvati kak spada, a ne da ima centimetar lufta ko kak si ti prikazao na svojim slikama.

foggy Kad ćemo se ti, ja i PS2MASTER nać u Kutini i popit koju previše?

ikral Javim ti kad sam idući put tamo. Kad se nađemo na pivi, viknut ćemo "XBOX!" i on će već doć

ikral ti si iz Kutine? Ja isto tj. stari je moslavac, ali mi je dio obitelji jos tam 🙂 evo ja se javim drugi put dok dodjem

Može! Btw, jesam ja jedini kojem je svejedno igrao na PS ili XB, pa čak i WiiU (pro) kontroleru? Trebam par minuta da se priviknem i sve štima. Osim položaja triggera na Xbone, previsoko su mi.

Meni su oba dobra, boxov mi vise pase za dulje sesije jer me nakon par sati pocne palac lijevi jebat

PS2MASTER

Ako si naprežeš palac kad je jedna gliva gore, onda si i naprežeš palac i kad stišćeš action tipke.

Znači kad igraš, palčevi su ti postavljeni asimetrično na Dualshock/sense dok su na asimetričnom kontroleru palčevi simetrični.

wooddiebone Ako si naprežeš palac kad je jedna gliva gore, onda si i naprežeš palac i kad stišćeš action tipke.

Znači kad igraš, palčevi su ti postavljeni asimetrično na Dualshock/sense dok su na asimetričnom kontroleru palčevi simetrični.

Ne, jer ne stišćeš ih cijelo vrijeme. Sve je većinom prebačeno na R1 il R2. Dok su palci na gljivama i provode puno više vremena tamo u većini igara. TLOU 2 koristi jako puno obje gljive i R i L tipke ko i FPS-i. S tim da akcijskih tipki se najviše koriste X il kocka koji su ionako blizu gljiva pa se palac lagano prebacuje

Baš me zanima zakaj orginalni Playstation kontroler ne zgleda ovak

@PS2MASTER Tebi bi najbolje bilo da pređeš na PC, onda bi ti prsti uvijek bili u prirodnom položaju.