Negativizam ili ne (baš me briga), ali nikad neću stajat u redu za neki komad tehnike, igre ili nešto slično. Nikad. Ni mrtav. Čeka se samo kad je nešto bitno - hitna, bolnica, zdravlje i to.
PlayStation 5
yakuza_stinger Upravo to.
@bosscorelli da to je samo tako...doneseš stolicu i sjediš...i garantirano dobivaš...pa gdje ces bolje vrijeme uložit...čini mi se da si si našao novi hobi ;D
yakuza_stinger Nadodao bih da još vrijedi čekati ako si učesnik u npr. gangbangu pa moraš čekati svoj red.
buz kao gentleman, tako je
Meni je, recimo, žao što nikad nisam bio djelom onih redova uoči izlaska neke konzole. Kao mlađi nisam imao lovu za novu konzolu ni 3-4 god nakon izlaska, pa mi je uvijek bilo napeto gledat izvještaje s ponoćnih premijera, a i dan danas kad gledaš slike osjetiš to uzbuđenje u zraku. Ekipa se druži u redovima, podigne se šator, spoji se TV i gejma... Pa dođeš doma u 1 i igraš do jutra. Baš se čini kao jebeno iskustvo.
Gospodska alternativa u rušenju servera, botovima, skalpelima, preopterećenim kuririma i kašnjenju mi i nije neka.
doctorfreak Znas unaprijed koliko imaju konzola , znas koji si u redu i doneses si stolicu (sklopiva ona za ribičiju). Ak radis za placu od 5,6,7 tisuca ne vidim kak ti se ne da ustediti 2 tisuce kuna.
Znaš koji si u redu tek kad dođeš, potrošiš vrijeme i gorivo.
Molim pomoć, nikako da se odlučim.
1440p/144Hz monitor ili 4k/60Hz TV za PS5?
Tko ima, kako komentirate razlike i što je pametnije?
bosscorelli Pa evo ja ti mogu reci da za mall hr nisi mogao znati ništa...jer zadnji puta kad su imali konzole mogao si ih uzet više komada. Pa taj redoslijed pada u vodu.
Tu uvijek postoji rizik da nesto nece dobro proci....
Ja sam ti napisao svoje iskustvo...i razmišljanje...a ti ako misliš da je to laka lova...i da je zabavno...sretno
Tzereen
Iskreno - ne znam.
Igram trenutno na jako shit monitoru od 200-300kn jer sam slučajno razbio TV tako da je sve bolje od tog monitora ali sam sad navikao na manje dimenzije pa mi je i to okej iako se ne bi bunio na nešto veću dijagonalu. TV kod kuće je okej ali vidi se da nije nekakva top kvaliteta jer vidim neke probleme u nekim igrama ali je ugodno igrati na većem ekranu ali svi govore kako je 144Hz preporod pa me to kopka.
Koji ti je budzet?
DarkPunisher
Pa trenutno mislim da ne želim davati negdje iznad 3500kn, tako da 4k/120Hz TV nije opcija
- Uređivano
kauboj 4k/60Hz. PS5 nema podršku za 1440p te ćeš igrati u 1080p na 1440p monitoru gdje će slika biti mutnija. Također tih 144hz nećeš moći iskoristiti jer će ti trebati monitor sa HDMI 2.1 koji košta cca 5-6K kuna, a čak i ako ga kupiš si praktički dao 5-6K kuna za "1080p" s kojim ćeš 95% igara igrati u 60 FPS-a pošto PS5 nema toliko igara koje idu na 120 FPS-a.
Ukratko ili TV sa 4k/60Hz ili Monitor sa 1080p/60Hz
- Uređivano
kauboj E na to sam mislio da, ha ne znam onda je mozda i neki monitor bolja opcija ali full hd, ma da ima finih tva i za 4000kn nekih.
- Uređivano
kauboj PS5 ne podržava ni 144 Hz osvježavanje ni 1440p rezoluciju, ako na to misliš. Igrat ćeš eventualno 1080p na 120Hz. A ni nema puno igara koje uopće idu na 120 Hz.
Isto tako, nije isto TV od 1800kn i TV od 8800kn. Nit je isto 42" TV ili 65" TV. Treba tu o puno toga razmisliti.
Ali prvenstveno - kauč ili stolica. A onda i cjenovni rang.
Edit:
ispravite me ako griješim, ali za 3500 se može naći i neki dobar 4K/60 monitor?
Tzereen
Kauč/udobna fotelja
https://www.makromikrogrupa.hr/tv-samsung-qe43q60a-qled-43-109cm-uhd-4k-quantum-lite-quantum-hdr-10
Ovo mi je trenutno na oku, ne znam jel taj popust bait ili je stvarno jako dobra akcija pa malo gledam recenzije i čini se dobar za te novce.
Teško, ma za PS5 nema smisla više od 4K 60Hz monitor.
Ako baš mora biti monitor.
Napomena je da PS5 bolje radi na TV-u, sliku bolje upscalea, input lag je na modernim TV-ima čak i manji nego na monitoru.
Da ne govorim koliko OLED ili dobar VA boostaju igre radi visokog kontrasta.
Monitor je za PC ali kažem ako baš mora monitor jebiga.
4500-5000 kn.
- Uređivano
Ako voliš igrat na monitoru neki u 4K i 60 FPS-a mogao bi ti biti dobar, ali nikako ne 1440p i 144hz, budući da PS5 ne podržava nijedno ni drugo. Ako ti je izbor između toga dvoje, onda TV u svakom slučaju.