Nexus

Da, fali jedan Tab gore pri vrhu s kategorijama. Ovako to dosta nezgrapno izgleda ako zelis pronaci neke kategorije.

Koliko ja ovo kužim to je isto ko primary samo se drugačije zove.

buz 80% kvarova ce biti kad prodje garancija

Znaci ne kuzim sad ovo. Ubacim Blu Ray od Milesa i moram stisnuti Copy. Kad stisnem Copy plejka mi pocne skidati patch i igru od 40GB. Ne kuzim kaj sad ima za skidati? Pa samo skine patch, prebaci igru na SSD i to je to kaj ne?

EDIT: Znaci koliko sam skuzio ja zapravo skidam ostatak igre koji nije stao na Blu Ray?

someone
    Ne, već skidaš patch od 3 i nesto gb, a igra se skida s diska.

Miles komotno stane na disk, ima tek 40-ak gb, koliko znam, a disk prima 100gb podataka.

Aha, znači ovo što mi se pokazuje u Downloads je zapravo kopiranje s diska? Skužio sam jer kad pauziram "skidanje" da mi se i BD drive prestane vrtiti. Jedini problem mi je što mi je do 31 GB došlo sasvim normalno a sada mi se usporilo na kopiranje od 2 KB/s i BD drive se zalaufa pa stane, pa zalaufa pa stane.

someone
      Da, kopiranje na SSD. Isto kao i na PS4.

Ne ne to...mene zanima kupnja avatara sa ps storea @JoelDrake

Prve impresije: Nisam impresioniran.

Ono, sve je to korektno, ok, ali ništa spektakularno. DualSense ima odlično ležanje u ruci, oblik je savršen i sve je vrlo kvalitetno napravljeno. Jedino što bi volio je to da d-pad i akcijska dugmad malo bolje dihtuju.

Što se tiče haptic feedbacka, naravno probao sam Astro koji je super simpatičan i iznenađujuće igriv. Tu je feedback najbolji, ali i podosta pretjeran. Takvo nešto ne treba očekivati u svim igrama, niti bi bilo dobro.

Nakon toga sam instalirao Spideya i tu su triggeri, onako... neobični. Nekako imaš osjećaj kao da nešto nije u redu s obzirom kako su ih programirali. Može to i bolje. Probao sam i bez tog otpora igrati Spideya, ali već sam se navikao i na tu lošiju verziju feedbacka u triggerima, tako da sam se odmah vratio nazad. Svakako odlična stvarčica i očito dodaje samom osjećaju i gameplayu.

Očekujem da će ekipa ovo u COD-u i sličnim igrama isključiti jer će ih usporiti na triggeru, ali za SP kampanje i simulacije utrka, dušu dalo.

Baterija? Očekivao sam više. Ostao sam na jednoj crtici, a nisam igrao više od 5 sati max.

Zasada nisam imao nikakvih problema sa PS5, nije mi niti jednom zamrznuo, ali moram naglasiti da nemam priključen vanjski drive niti sam stavljao konzolu u rest mode iz igre. Pa eto, ako je to korisna informacija ikome. Svakako sam gasio konzolu, ulazio nazad itd. ali zasada sve glatko i bez smrzavanja ili većih bugova.

Ono što me nervira u UI-u je činjenica da za sve treba korak više nego prije, nekako je sve malo kompleksnije nego što treba biti. Da su mi dali PS4 UI sa par dodatnih stvarčica koje su ovdje dodali i naravno očito bolje izvođenje, bio bi presretan. Ovako za sve treba korak ili dva više, što nije idealno. Sami izgled je dobar.

Isto tako, zašto ne postoji opcija snimanja clipova u 1080p60? To jest ne postoji niti jedna opcija osim za čisto snimanje od 720 do 4K bez nekih opcija frame rate i slično. Šteta.

Ono što mi još smeta je PS Store koji je meni najiskrenije očajan i inferiorniji za barem 2 klase svojim izgledom i najvažnije funkcionalnošću. Nema onako lijepih kategorija, sve moraš tražiti i sve je razbacano. Želiš li kupiti npr PS4 igre, ono ti ponudi onu ogromnu listu "bestsellers" i ti traži ona akcije i slično. Nema logike. Isto vrijedi i za PS5 igre.
      Ovo pod hitno treba urediti jer nije uopće dobro.

Konzola je jako tiha, bez nekog naprezanja dok sam igrao Moralesa, samo tu i tamo se javi u nekim, pa naizgled i ne zahtjevnim scenama kako digne brzinu ventilatora i onda odmah smanji okretaje. Ventilator pohvalno ne zviždi ili nešto slično kao na PS4, tako da je to dobro.

Nemam periferiju osim kontrolera, tako da ne mogu previše reći oko toga.

Sami izgled konzole je tako - tako, svaki puta kada sam je vidio, imao sam drugačije mišljenje. Tako da je love - hate relationship. Velika je i može stvarati probleme, bilo to horizontalno ili vertikalno. Ja je držim vertikalno kao i PS4 Pro prije. I da, koristite stalak pobogu.

Sve u svemu, nisam previše impresioniran. Onako ukupni dojam kada bi ga morao ocijeniti je 6.5-7/10, ništa spektakularno. Dosta mi toga nedostaje, iako je teško reći što. Nešto jednostavno nedostaje uz sve ovo.

Možda je to što nemam high refresh rate ekran, ili ne znam...ja ne mogu točno uperiti prst u to nešto, ali mi nedostaje za nekakvo oduševljenje.

Igrat ćemo se još malo ovih par dana pa ćemo vidjeti.

Zasto vecina igrica nema opciju mjenjanja FOV-a? Znaci nemrem se na to naviknut nikak bas me bode u uci

@Nexus nedostaju ti igre i to je poanta. Nedostaje ti novi IP ili dva koji bi dosli uz tu konzolu, koje bi sada igrao i na temelju kojih bi osjetio i vidio da se radi o novoj konzoli, novoj generaciji.
        Nije to nova grafa, gdje ces ukljuciti prethodno nedostupne opcije i diviti se novom izgledu trenutnih igara.
        Imo

što više čitam o raznim problemima (evo moj lega napravio i povrat konzole, tj vjreojatno ce dobit novu zbog kvarova), to mi je sve draže što ću pričekati na svoju do 01/2021, taman će se dotjerati neke stvari

pravednik Nema za prodaju, ali uvijek moraju imati u rezervi za ovakve situacije

Nexus

Mislim da se apsolutno svi možemo složiti s ovime što si napisao.

Konzola i kontroler kao komadi hardvera odlični uz dizajn koji je polarizirajući ali jednom kad se naviknemo na njega nitko neće obraćati pažnju (kao i sa ženama). Softver je trenutačno ono što je uvjerljivo najlošija stvar na konzoli i jedva zaslužuje neku prolaznu ocjenu ali s druge strane to je dio koji se najviše i najlakše može popeglati kroz budućnost. Konzole su samo sredstvo pomoću kojeg igramo igre a igre su te koje te mogu oboriti s nogu i u kojima ti dobivaš pravo next-gen iskustvo. Za par dana ili tjedana proći će ova honeymoon faza konzole i nitko od nas više neće gledati i istraživati svaki mikron konzole pod mikroskopom. Upaliti ćeš konzolu, pokrenuti igru i igrati. A onda tek možemo istinski razgovarati kakva je konzola i kakav je taj "next-gen".

Nexus
            Zato sto je govno od Storea. Ujebali ga s prebacivanjem na PS5.
            Nema filtera, nema sortiranja.
            Hrpa svega i dok listas mozes se samo nadati da ti nije promijenjen poredak, pa da ti sta preskoci.
            Nema videa, slika, nicega. Samo jebeni cover.
            Jos uvijek, ako imas base game, ne dopusta ti da uzmes Complete edition ili neki bundle.

Epic im je masno platio da sjebu store, tako da EGS više ne bude najgori.