chono Ma znam 😎 No iako na webu je klasificiran kao gaming PC, nije mi jasno zašto je tako nazvan kad mu je originalna svrha kao i OS namijenjen da vrti isključivo igre.

prayer bilo koji uredaj sto vrti Linux je PC 😅 ah... Linux... Ffs

Ja imam velike ruke i switch je relativno ugodan za igranje, ali je na granici prenosivosti. Ne možeš ga stavit u džep kad ideš nekamo, nije spretan za igranje na javnom prijevozu niti stojećki dok čekaš negde. Steam deck je dosta veći, vjerojatno i dosta teži. Potpuno se slažem sa Prayerom da ovo ne prolazi kao prijenosna konzola, a ne vidim baš smisla da se igram na njemu dok sam doma. Nije to jedini problem koji vidim i za sad imam osjećaj da će to primarno proć kao gimick te uskoro bit zaboravljeno ako značajno ne porade na sljedećoj verziji .

sanzo ne vidim baš smisla da se igram na njemu dok sam doma

Nisi mi čovjek od toaleta vidim.

Ja ne vidim svrhu ovog uređaja, stvarno.
      Imam velike ruke, ali ovo je stvarno preveliko i nezgrapno.
      Što je uopće Valveu trebao ponovno upliv u hardver vode. Jesu zaboravili na Steam Machine i Controller?

buz jer imaju veliki research tim i hw im je velika zelja kao business. Na taj nacin bi obuhvatili sve u jednu cjelinu.
        Imaju i vrhunske proizvode, najbolji VR i kontroler na trzistu

4 dana kasnije

Neznam ako je kome promaklo, ali toliko o tome da je Switch konkurencija Decku. Lova je lova, a Valve to najbolje zna:

13 dana kasnije

Manje od 2h igranja pfffffff

Ovisi kakve igre igraš i na kojem framerateu. Indie naslovi idu do 6h autonomije.

2 mjeseci kasnije

Nice, nema potrebe instalirati Windows.

5 dana kasnije

buz u mom srcu ce uvijek biti handheld PC 😁

PC je točan naziv
        personal computer
        portable console
        Politički corektno kuzis.

U biti i je konzola, služi samo za igranje i prijenosnu multimediju. Nitko na njemu nebu pokretao autocad, v ray, excel i sl.

mobiteli su imali windowse pa nisu PC
          Linux imaš na televizorima pa to opet nije PC

Nebitno što je tehnički, ono što je bitno za što će ljudi koristiti taj uređaj. Praktično samo za igranje. Za sve ostalo tu im je i tak mobitel u pokretu. Za arhitekture, video obradu, programiranje, excel proračune i sl. će koristiti desktop.

Slažem se, tehnički je i PS3 računalo kad na njega možeš staviti Linux. Jbt pa i 3DS ima negdje neki port Windows XP 😂🤷‍♂️

Sterlok mislio sam i jedno i drugo, uredaj je modularan u tom kontekstu, dolazi sa uputama za rastavljanje ako se ne varam, za prckanje po njemu. Imas out of the box podrsku za visestruke OSove. Ne radi se ovdje o breakanju i tweakovima kako bi natjerao da nesto radi. Konceptom je ovo handheld PC, ne konzola.
            Tvoji primjeri su generaliziranje i iskljucivi.

Imas docking station za ovo, fino stavis u dock, prikopcas na vanjski ekran i imas zamjenu za laptop.

Na Decku možeš sve što i na desktop PC-u i tu svaka rasprava završava.

chono ovaj video me zainteresirao više nego išta drugo dosad. Ako se pokaže da je dobar za uredski rad, uzimam.

Znam za to...to može i moja Motorola, pravi PC nema kaj

Sterlok ne pravi se grbav i ne vodi ovaj topic u jos jedno scarlet rot jezero...
                Nije poanta spajanja na eksterni ekran, vec da steam deck moze vrtiti linux ili windows i mozes ga koristiti sa dockom kao osobno racunalo. Ima svoje resurse i internu pohranu i u niti jednom trenu nema razlike izmedu njega i PCa. Ti si prikopcao mobitel na ekran. To sam i ja radio sa Windows phoneom... Argument ti nije valjan

Čim ti linkaš video ili članak gdje se dodatno objašnjava da je ručna konzola u stvari PC znaš koliko je sati. Ljudi će ovu konzolu kupovati zbog steam kolekcije igara, ne da koristili autocad.

Sterlok Ja sam kupio desktop zbog Steam kolekcije, a ne AutoCAD-a, znači moj PC je konzola. Priznaj da nisi u pravu, lakše je nego da razvučemo raspavu na mjesec dana.

Kaj se mene tiče možemo ju razvući i na godinu dana. Ak će mo cjepidlačit, cjepidlačit će mo. Ručna konzola.
                  Netko pametan je napisao "Ako nešto izgleda kao patka, pliva kao patka i glasa se kao patka... [nap. a. onda je vjerojatno riječ o patki]"

Nema tu prostora za cjepidlačenje.

Službeni opis kaže:

Do I need a Steam account to use Steam Deck?

The default Steam Deck experience requires a Steam account (it's free!). Games are purchased and downloaded using the Steam Store. That said, Steam Deck is a PC so you can install third party software and operating systems.

Izvor: https://store.steampowered.com/steamdeck

Rasprava odjednom gotova.

Fico Očito nitko u Valveu nije vidio patku.

Fico A pa nebu valjda valve reklamirao ručnu spravu za igranje kao ručnu konzolu pa da se PC master race nađe uvrijeđena. Normalno da bu to PC kojeg nitko ne testira kao PC, jer nikoga ne zanima kak taj deck komprensra ili dekopresira winrar dateke. Cijela reklamama kampanja se vrti isključivo oko igranja, na ručnoj konzoli. Pisalo i na plotu, pa se mnogi našpranjili...

Sterlok Nisi ništa ponudio kontra službenog opisa, već vrtiš svoju priču koja se temelji na nepotkrijepljenom cjepidlačenju.

Slobodno pogledaj i ovaj video. Čovjek je vrlo cijenjen u Linux zajednici te se smatra jednim od najcjenjenijih YouTubera kada je riječ o Linuxu. Virtualizacija, programiranje, uredski posao. Možeš što želiš jer je riječ o PC-u. Postoje mušice kojih ima sve manje jer redovitim ažuriranjima rade na poboljšanju čitavog paketa.

Fico
                          CPU AMD Ryzen 5 5600G BOX
                          Asrock A520M
                          DDR4 16GB (2x8) Kingston 3200MHz
                          Corsair 550W TX550M
                          Adata SSD 512GB SX6000 Pro
                          LC-Power LC-7037B-ON

4100 kn cc ovisno od trgovine do trgovine, nisam se nešto trudio i proučavao i nisam previše škrtario, može i jeftinije

Sa ovakvim kampom ćeš u stvari nešto i moči raditi, opteretiti CPU bez da throtla nakom pet minuta. To je cijena ove ručne konzole u srednjoj izvedbi sa kojom dobiješ sporiji CPU, duplo manje mjesta za pohranu, daleko lošije ohlađen stroj.

Zbilja bi si kupio tu konzolu za za uredski posao, programiranje, virtualizaciju pored normalnih kompova namijenjenih za takav posao? Ja ne bi ni pod najtežim drogama.

Sterlok Govorimo o funkcionalnostima, a ti se fokusiraš isključivo na hardver. Funkcionalnost kaže da je ovo PC jer možeš raditi sve kao i na PC-u, koliko god ti odbijaš pomaknuti se s jedne te iste točke. Također, ignoriraš da je ovo puno kompaktnije od bilo kojeg laptopa, kamoli desktopa, stoga je i očekivano da će se kod jako zahtjevnih stvari i brže zagrijati. Jako bih volio vidjeti da tu konfiguraciju koju si složio svakodnevno prenosiš.

Ja bih Steam Deck kupio za igranje. Ti si taj koji tvrdi da nije moguće koristiti ga za ostale stvari jer nije PC. Ljudi ti pokazuju da si u krivu. Ti ne priznaješ da si u krivu čak i kada ti se pokaže da radi sve što radi PC. Tako da, nemoj stavljati mi riječi u usta niti pretpostavljati motivaciju za kupovinu. Ne pričamo uopće o tome. Pričamo o tome da govoriš kako ovo nije PC i kako ti drugi ukazuju konkretnim primjerima i mjerenjima da si u krivu.

EDIT:

Sterlok A pa nebu valjda valve reklamirao ručnu spravu za igranje kao ručnu konzolu pa da se PC master race nađe uvrijeđena.

Također, ovo je posve irelevantno i zaključuješ o hipotetskim emocijama čiju manifestaciju nisam imao prilike vidjeti, unatoč tome što poprilično pratim PC gaming tržište i razne zajednice koje se bave tematikom. Pretpostavljam da ni AlienWare PC nije PC jer je namijenjen za gaming.

Nisam ja nigdje napisao da se ne može koristiti za druge stvari, citiraj me ako jesam. Napisao sam da će ovo svi kupovati za igre, da se reklamira kao igrače ručno PC računalo, i da ne vidim razloga za potenciranje da je ovo računalo. Korist će se kao konzola kod debele većine korisnika, pa zašto toliko bježati od toga?