Pošto je F1 kretala doslovno 5 min nakon završetka muške 100-tke, nisam stigao previše komentirati, ali danas smo iskreno imali jedan od najboljih dana u povijesti atletike. Venezuelanka Yulimar Rojas skočila 15.67m u troskoku i za čak 17cm srušila svjetski rekord star 26 godina. A 2. i 3., ako se ne varam Portugalka i Španjolka isto dobro skakale i srušile osobne rekorde. U skoku u vis smo isto imali ludnicu, nekoliko osobnih rekorda, u jednom trenutku su svi toliko dobro skakakli, da sam pomislio da će se morati skakakti preko 240cm za medalje. Na kraju zlato podijelili Barshim koji je već 10-tak godina u vrhu visa i napokon je osvojio to olimpijsko zlato koje mu je nedostajalo. A Talijan Tamberi uzeo drugo zlato, skroz lud i simpatičan lik, baš mi je drago zbog njega. Bjelorus zaključio sa broncom. I na kraju poslastica, 100m. Bolta nema više, Jamajka više nije ni blizu dobra kao prije, očekivalo se da će Amerikanci preuzet sve. I na kraju od nigdje izletio Talijan Jacobs i pobijedio sa respektabilnih 9.80. Amerikanac bio drugi, ali taj Amer nije ni bio njihova najveća uzdanica, koja je već zapela u polufinalu. I brončani De Grasse iz Kanade, koji je bio brončani i u Riju ako se ne varam. A toliko se toga izdogađalo da sam skoro zaboravio na odlične polufinalne utrke na 800m i 400m prepone za muškarce. U ovoj drugoj bi čak mogao pasti i svjetski rekord u finalu. Stvarno briljantna atletika prva 2 dana, nadam se da se tako nastavlja sutra, ponajprije sa odličnom Sandrom Perković.
I naravno, čestitke našem Stipanoviću na obrani srebra iz Rija. Sad smo na 7 medalja.