Raziel pa nisam mislio po ocijenama od nekih reviewera , vidis odprilike iz gp trailera/ najava i sam zakljucis imali potencijala za bit 8/10 ili ne .
Npr Metro sam se zajeba ljudi su hvalili igru izgledala je top u trailerima i prve 2 igre su bile ok mislio sam da ce ova bit extra nakraju ku… al ok kupio sam je za 80 kn pacnije velika steta.

foggy poor man monster hunter. Doduše koliko god se trudio shvatiti zašto je igra pokupila dobre ocjene, ne ide mi. Sve što valja u toj igri su mehanička čudovišta protiv kojih se boriš. Priča, likovi, svijet, side content su zaboravljivi. I onda sa druge stane imaš monster hunter koji je sve to što je u HZD zaboravljivo izbacio i za tamanjenje čudovišta dodao 10ak različitih oružja i 10tak varijacija svakog oružja.

Da se dotaknem i naslovne teme, 65-80 score igre su zapravo i igre na kojima se najviše zabavljam, primjer je Borderlands. Zabavan i opuštajući gameplay bez neke veće vrijednosti i kad je odigraš obaspe te osjećaj zadovoljstva. To iskustvo ne bi ponovio ali kad te neko podsjeti na njega imaš lijepa sjećanja.

Šteta što takve igre ne dobivaju pažnju, samo vrhunske i kompletna smeća.

weky Da igrači igraju samo vrhunske igre, PC gaming ne bi postojao.

Praktički sve igre sa svih platformi su na PC-u, od Zelde, Microsoft i Sony igara. I to uz najbolje moguće performanse, na 21:9 rezolucijama i svašta nešto 😄

Ryan tvrdi da su emocije glavni pokretač svih igara PlayStation studija. “Vrhunska igra može izazvati određene emocije igrača, primjerice uzbuđenje, rast adrenalina, ali sreću ili tugu” tvrdi Ryan.

Bome jesu, TLoU 2 je izazvao u ljudima hrpu divnih emocija prema developerima.

TexasFlood Zašto Foggyju kad on nije svjecki recenzent?

Baš zato. Nije potkupljen od belosveckih elita.

Ne može nitko tako lošu igru napraviti koliko Uwe Boll može od nje dobar film.

foggy Mislim da baš nitko ne smatra Horizon nekakvom igrom stoljeća...
Slažem se s napisanim. Čak mislim da je priča dobro osmišljena ali loše ispričana.
Ja Horizon ne mogu staviti u istu kategoriju s npr. Wild Huntom ili RDR-om koji su najviše oduševili tamo gdje je HZD podbacio. Priča, likovi i zanimljivi questovi.
S druge strane Horizon mi se jako svidio zbog predivnog svijeta i zabavnog gameplaya i uživao sam bez obzira na navedene nedostatke.

Čovjek zbori istinu. Samo se treba potruditi skuziti kontekst.

Nije lik rekao "ej, trebate igrati samo najbolje igre!" već je općenito rekao da igrači većinom pamte dobre igre, nego lošije.

Kontra pitanje ostalima, da li pamtite većinom dobre trenutke u životu ili loše do prosječne?

Onda nitko ne bi igrao Fortnite i sl. sranja a to se igra masovno. Ne shvaćaju svi igre kao neko iskustvo koje će pamtiti, nego kao brzu zabavu, partiju dvije da se malo zabave, riješe stresa pa tjeraju nešto drugo.

Sterlok

Onda nitko ne bi igrao Fortnite i sl. sranja a to se igra masovno.

Fortnite je vrhunski u onome što radi. O čemu ti?
    Vidiš, tebi je sranje, a djetetu od 10-ak godina je to život i možda ga je uvelo u gaming svijet.

Hrpetina ljudi će pamtiti Fortnine kao odličnu igru u kojoj su se zabavili. Ne znam što radite filozofiju od toga.

Tako je menj sa Life of Black Tiger i pamtiti cu to iskustvo do kraja zivota.

hm... nije istina.. ja zapravo najvise pamtim igre uz neke događaje... tipa jos na ps1, kad bi frend dosao do mene ja bi izabrao par igra i on, i onda smo od svake te igre igrali ko prvi dođe do 5 pobjeda pa na kraju dana zbrojimo pobjede... tu sam recimo zapamtio svakakvih drloga od igara,danas puno slabije pamtim igre zato ih znam odigrati po vise puta....

Nexus pa i napisao sam da je vrhunski jer se igra masovno, da li je meni vrhunski ili sranje totalno nebitno. Tip priča o igrama koje pamtimo, a ukusi su različiti, ako je netko krenuo sa filozofijom onda je to taj sonyevac.

Sterlok
        Pa dobro, u globalu postoje općeprihvaćeno mišljenje o određenim igrama.

Mislim da nitko neće pamtiti Andromedu po dobrome pokraj ME2, jel tako? SIGURNO netko hoće, ali generalno je taj igrač u manjini.

Fortnite je općeprihvaćen kao odlična igra. E sad što nju čini odličnom to je druga stvar. Nekome igru čini odličnom gameplay, nekome zabava koju će pružiti, nekome naracija, nekome zagonetke itd.

Generalno se zna što se pamti po dobrom, a što ne.

Generalno? Generalizacija je majka zajeba.

Rekao bih da je Ryanov stav korektan kada je u pitanju razvoj igara. To je dobar mentalitet za imati kada se želi izbaciti proizvod. Ako napraviš vrhunsku igru, sigurno će ju više ljudi zapamtiti.

Međutim, za mene kao igrača, to ništa ne znači. Naigrao sam se svega. Od igretina, do smeća pa do prosjeka i onih vrlo dobrih igara koje su na rubu odličnosti. I pamtim svašta o svemu. Zato što osobno mogu odvojiti kvalitetu od običnog dojma. Ima vrhunskih igara koje ne pamtim jer mi nisu sjele, ima loših igara koje su mi sjele jer su me zabavile i pamtim ih.

Mislim da Ryan nije ništa krivo rekao, samo ljudi ne shvaćaju da postoji više perspektiva iz kojih netko u njegovoj poziciji može gledati na igre.

Nekom zlato drugom blato. Toliko o igrama i njihovim "ocjenama". Ali da, ja pamtim loše igre, itekao ih pamtim čak više nego dobre. Mislim da Ryan ponovno ima svoje redovne epizode pomračenja uma.

Nexus Slažem se. Šta je gaming drugo nego zabava? Fortnite je samo igra kao i svaka druga i ako netko uživa i zabavlja se samo naprijed.

Kad netko spomene najbolje/najdraže igre, meni odmah napamet padne velika četvorka: Red Dead Redemption, Uncharted 2, BioShock i Deus Ex: Human Revolution. Odmah se sjetim te PS3 ere. To je meni pojam odličnih igara. Tek kasnije se sjetim ovih odličnih igri koje sam kasnije igrao i koje bi mi zapravo trebale biti više u pamćenju poput TLOU 1/2, RDR2, Division 1/2, GT Sport, LA Noire, GTA 4/5/San Andreas i sve ostale igre koje nisam nabrojao. Ne znam zašto, ali tu PS4 generaciju gledam sa puno manje strahopoštovanja nego PS3 generaciju. Dok PS2 generaciju više gledam sa sjetom, jer tad sam bio još klinjo i igrao sam par igri i nisam gledao na kvalitetu, koliko mi je bilo bitno samo da se zabavljam. A GT4, PES 2005, F1 2006 i GTA: SA su činile 90% vremena koje sam proveo uz igre na PS2.