TexasFlood Ako je meni osobno nešto što netko radi ogavno ili smatram to neispravnim to ne znači da nekoga mrzim.

Što se mržnje tiče imaš pravo, to je zbilja jaka riječ - netolerancija bi bila više prikladna. No ako se netko rodi gay ti nemaš tu šta smatrati ogavnim i ne podržavati jer je blesavo i dječje pošto nitko ne bira kako je rođen. Zamisli da se rodiš sa plavim očima i društvo te ne tolerira i pljuje jer si takav, zar ti to ne zvuči glupo? Da li bi takvu osobu smatrao emocionalno iracionalnom i glupom? Mislim da si našao odgovor.

Poanta je da svatko ima pravo biti sretan i nitko od nas nebi trebao etiketirati tuđu sreću kao nešto ogavno ili šta god.

Sasvim očekivano, čim netko uzvrati paljbu, odmah se pretvarate da ste žrtve, jadni ljudi kojima se uskraćuje pravo da vrijeđaju, napadaju i šire netoleranciju. Gore je označena tema u kojoj se možete javiti ako imate problema s moderiranjem. To što ne znate da riječi sa sobom nose posljedice nije nešto što moderacija može popraviti. Svaka daljnja u ovom topicu o moderiranju se briše. Imate povezanu temu i tamo se javite ako želite pričati o moderiranju.

Fico A stvarno si mi uzvratio paljbu brisuci komentare nema sta, okej sirim mrznju i toleranciju jer se ne slazem s nekom agendom koja se gura na sva moguca vrata. Imam pravo se ne slagat a tim i reci svoje misljenje, ili samo to dajete za pravo onima koji se slazu s vama? Ovo me podsjeća na razdoblje 90ih kad je svatko tko se nije slagao s Tuđmanom bio neprijatelj, srbin i komunjara, tako i danas mozes sve, samo se moras slagat sa trenutnim trendovima inace etiketa.

Garrus_V ispricao sam se za grubu rijec, ja nigdje nisam pozivao na linc, i ne interesira me kako tko zivi i sta radi u svoja 4 zida, ali imam pravo na svoje misljenje da nesto ne smatram normalnim. U nizozemskoj je postojala stranka pedofila potpuno legalno, jel to normalno? Meni iskreno nije, nekome ocito je, okej svatko ima svoje misljenje i mozemo razgovarat o tome ili cemo bit liberalni pa izbrisat komentar i naljepit nekome etiketu da je mrzitelj i siri netoleranciju.

Etiketu si sam lijepiš svojim riječima, nemoj se izvlačiti. I stvarno ti je odličan potez što potežeš paralelu s pedofilijom, vidi se da si potpuno informiran.

Fico to je bilo na odgovor garrusa, dal imamo pravo govorit nekome da nije normalan ako ne zivi po nasim uvjerenjima, a ne iz razloga da uspoređujem gay osobe s pedofilima. inace kad smo kod toga puno je veci postotak gay osoba među pedofilima nego hetero po nekakvom istom uzorku, dokazana studija, ali necemo o tome, to je za nas potpuno informirane.

prayer "No ako se netko rodi gay ti nemaš tu šta smatrati ogavnim i ne podržavati jer je blesavo i dječje pošto nitko ne bira kako je rođen."
          Kako ne? Ogavna mi je recimo scena gdje jedan frajer drugome puni sve rupe svojim spolovilom, i ne podržavam da njih dvoje recimo stupaju u brak i posvajaju djecu. I imam apsolutno pravo na to isto kao što netko ima pravo misliti da je to slatko i podržavati ih. A to sa bojom očiju nije baš realna usporedba, drugačije su to stvari. Ma neka svatko bude sretan, ali ta sreća po meni mora imati neke granice. Sad će se opet potegnuti pitanje tko bi trebao krojiti te granice, jedni bi povukli crtu bliže a jedni dalje i tako u krug. Nikad kraja.

Jedno je sigurno.

Zamaranje tuđom seksualnosti znači nesigurnost u vlastitu seksualnost.

Ajmo otvorit temu o cijepljenju gayeva protiv covida, to će biti fenomenalno.

TexasFlood A to sa bojom očiju nije baš realna usporedba, drugačije su to stvari.

Ne da nije realna usporedba nego je identična a drugačije je isključivo radi toga što ti smeta. Mogu ti povući iste paralele sa robovlasništvom u americi - nisu ljudi krivi što su se crnim rodili pa ih se i dan danas tretira kao da su smeća i to zbog isključivo boje kože, isti kurac sa plavim očima, isti kurac sa biti gay i isti kurac rodio se hrvat ili srbin jer je bilo i još uvijek ima takvih pizdarija na Balkanu.

Sve do ti jednog slučaja koji sam ti nabrojao ima veze stime kako si se rodio, a i na kraju dana tko si ti ili bilo tko drugi i odakle tebi pravo govoriti da sam se rodio pokvare i ogavan. Kužiš poantu svega? Kako drugačije možeš opisati osobu koja ti stavlja etikete na okolnosti rođenja i ne "tolerira" te zbog toga nego emocionalno uskraćenom?

buz

Samo... Nisam siguran ide li u rame.. No ajde... Cilj opravdava sredstva, pa neka se i oni zaštite.

Shooter

Majku im jebem arijevsku, još bi oni htjeli ista prava?! Ogavni mutići.

Ne mrzim, samo moje mišljenje.

Žene s malim cicama su bolesne i imaju mentalnih poteškoća.

Činjenica da ova tema ima ovoliko komentara je zabrinjavajuća.

Shooter Ja imam plave oči. Dont hate me coz im beautiful nigga. 😆
                Btw od svih problema na svijetu kao što su ratovi, glad, siromaštvo, korupcija, bolesti itd. svi potpuno ravnodušni ali kada tamo neki tip voli drugog tipa odmah tenzije na najjače.
                Živite svoj život bavite se svojim stvarima i pustite ljude na miru.

Ja žalim takve ljude jer su nesretni i nisu krivi što su takvi rođeni. Treba ih usmjeriti na pravi put.

ikral

Pederi, ljudi s plavim očima, žene s malim cicama?
                  Istina je u svakom slučaju.

StarFox_N A nije baš tako. Problem je što se ovo silovito gura u sve pore društva. A u tome ulogu imaju mediji, pa i ovaj i ostali portali. Kada si zadnji put pročitao u novinama nešto o ratu u npr. ukrajini i što se trenutno tamo događa? Ili neki članak o gladnoj djeci u africi? Bilo je neki dan o Madagaskaru malo i to je to, svi zaboravili. Žalosno ali tako je. Ali otvori novine, portale, tv - iskaču prideovi, grubnići, ciganovići, dugine boje, strah od homofobije i ostala sranja. Sve bi nas za to trebao boljeti koorac i kompletno svi bi se trebali više baviti onim stvarima koje si naveo ali eto. Valjda bi svi tako imali manje klikova i manje love.

Poanta je da ovakve teme potiču razgovor i oduzimaju najviše pozornosti zato što još uvijek postoji potreba za raspravom i dijalogom.

Mislim da smo kao vrsta ipak došli do razine gdje se ljudi koji misle da je glad u Africi dobra stvar svodi na promile.

Imaš nepravdu koja se provlači kroz društvo i velika količina ljudi ne da ne radi ništa da se ta nepravda prekine, nego još i podržava nastavak nepravde i opresiju žrtava iste.
                      To je zaslužilo i medijski prostor i dijalog.

Znate što je meni najfascinantnije?
                        Što svi jebeni protivnici pederluka, koji najviše osuđuju homoseksualizam, kojima je bolest protiv prirode, boga i šta sve ne da muški jedan drugome guraju u guzicu - e baš ti ljudi znaju sve najintimnije detalje o tome. Znaju sve najnovije statističke brojke. Znaju sva istraživanja - medicinska i psihološka. Poznaju sve zakone.
                        Čekaj malo - protivnik si pederluka, a znaš o toj temi više nego peder? Tko je tu lud? Ako ste toliko protiv toga pa klonite se kompletno od toga. A ne da mi najveći mrzitelj pederluka na forumu zna točno reći koliko dugo treba prosječnoj muškoj guzici da razgradi 0.027ml sperme nakon jebanja usred ljeta na 27 celzijusa.

Icek koliko dugo treba prosječnoj muškoj guzici da razgradi 0.027ml sperme nakon jebanja usred ljeta na 27 celzijusa.

Ovo je hahahahahahahahaha, smješan si brate mili, pa di se samo sjetiš tak nekaj smješnog napisat.

TexasFlood poanta je u tome da je upravo s novim zakonom u madjarskoj tema o lgbt pravima jako aktualna pa trenutno iskace vise nego druge teme. zabrana uefe da na utakmici njemacke i madjarske stadion svijetli u duginim bojama je samo dodatno ucinila svoje pa je ta tema iako uvijek aktualna trenutno svugdje. glad u africi je konstanta i jednostavno ne bi generiralo previse klikova u medijima da se svaki dan nesto novo o tome stavlja. tuzno ali je tako.

isto tako ti posto tebi ta tema ocito smetas imas jednostavno i takvu percepciju da je svugdje, drugacije ju dozivljavas nego neku temu koju ne pratis s nikakvim zanimanjem bilo ono pozitivno ili negativno.
                          ...

Crofighter to je bilo na odgovor garrusa, dal imamo pravo govorit nekome da nije normalan ako ne zivi po nasim uvjerenjima, a ne iz razloga da uspoređujem gay osobe s pedofilima. inace kad smo kod toga puno je veci postotak gay osoba među pedofilima nego hetero po nekakvom istom uzorku, dokazana studija, ali necemo o tome, to je za nas potpuno informirane.

mislim da je problematicno to sto izjednacavas homoseksualnost s pedofilijom. ovo boldano neznam sto bi ti rekao, ako vec uopce trazis informacije tako duboko, mozda bi trebao dodatno preispitati svoju nesigurnost.

Dobro sad, ako se namjeravaš raspravljat o nečemu, bija protiv ili za, normalno je i poželjno da se informiraš.

Svemir ima tendenciju da odgovori na svaku akciju nekom reakcijom, pa tako kad jednog dana nekome od dežurnih moralista dijete izađe iz ormara, možda se sjete "did I provoke this?"
                            Tako da da, žalim te ljude i ono što još moraju proći na ovom svijetu ne bi li nešto spoznali.

Mene samo zanima da li ti veliki moralisti imaju doma wc papir ili koriste bide/smart školjku za pranje guzice? Just in casae im se slućajno ne bi svidio osjećaj kad prstom počešaju šupak dok brišu posranu guzicu. Vjerojatno uče i djecu da posranu guzicu treba prati u bideu i od djece rade debile.

wooddiebone Imaš nepravdu koja se provlači kroz društvo i velika količina ljudi ne da ne radi ništa da se ta nepravda prekine, nego još i podržava nastavak nepravde i opresiju žrtava iste.
                            To je zaslužilo i medijski prostor i dijalog.
                            Misliš na nepravdu koja se događa ukrajincima posljednjih 6-7 godina? 😀

TexasFlood

Kakve veze to ima sa ovime o čemu pričamo?

Možemo isto tako odbacit ukrajinske probleme zato jer Kinezi zatvaraju muslimane u logore, ali možemo i to odbacit jer muslimani bacaju ženama kiselinu u lice, ali možemo i to odbacit jer žene hoće pravo na abortus, ali možemo i to odbacit jer život počinje zaćećem, al možemo i to odbacit jer globalno zatopljenje...

Tvoji argumenti ne znače ništa, ako se ne držiš teme.

A koja je tema? nitko ni ne piše o njoj a ona je vizualni ukras sučelja ps4 a ne vidim da se puno o tome piše.

Ne podržavam homofobiju, rasizam, antisemitizam niti bilo što slično tome, ali mislim da su članovi navedenih pokreta jedan od gorućih društvenih problema.
                                  Za primjer dajem LGBTQ+ jer se o toj temi ovdje raspravljam. Pripadnici navedenog pokreta se stalno žale na nešto, u svakom jaju nađu dlaku i naposljetku prozivaju na javni linč svakog tko se ne slaže sa njihovim izborom i načinom života. Promoviraju slobodu izbora za sve, a u toj promociji gaze sve što nije po njihovom svjetonazoru ispravno. Jednostavno nisam fan te agresivne promocije.

Isti problem vidim i u BLM pokretu. Od hvalevrijednog pokreta su se pretvorili u agresivni politički pokret koji mrzi sve što nije crno.

S vremenom se sve pretvori u politiku i ode u krivim smjerovima da se izgubi prvobitni smisao.

Ova tema će imati više postova nego Cyberpunk 2077, RDR2 i The Last Of Tiger Woods 2

PhoenixMode

Ovo je skroz legitimno mišljenje, možda ne najbolje konstruirano i preneseno u tekst, ali je mišljenje.
                                    Vjerujem čak da se puno ljudi ovdje oko toga može složit.

Na žalost, ono čemu svjedočimo pokraj ovoga je čista predrasuda i osuđivanje bez temelja.