DarkPunisher
Za Xbox su sve ekskluzive, jer to je jedan veeeeeliki eko-sustav gdje oni ne prave razlike 🤣 Fuck it, neće ti ni Xbox Series X trebat da igraš Xbox Series X igre, moći ćeš ih streamat na Xbox One.

renda izlazi i Kena mislim, al nije ni bitno, poanta je u tom da igara ima i previse i da je ovaj gen gro bolje startao od proslog tako da mi stvarno nije jasno da se itko ima zalit.

Ljudi cmidzre bezveze. Ima za igrati koliko želite samo je pitanje imate li vremena i volje.

Ja idalje neznam zasto se Xbox dize u nebesa 🤷‍♂️ imaju samo stare igre i gamepass . do danasnjeg dana nisu nista napravili za nextgen , a po Sonyu se pocelo srat iako rade bolji posao nego sa PS4 (skojim smo svi bili odusevljeni) izbacili su vec 10tak novi igri samo za PS , a dolaze nam jos vrhunski naslova koji su vec dokazano dobri imaju Dualsense kontroler koji je vrh i moje iskustvo sa konzolom je top . Jedini minus koji je sony po meni napravio je ona izjava “we belive in generations” iako su mozda tada stvarno mislili pushat ps5 exluzive pa ih je COVID pomeo .

Generaciju treba suditi na kraju, a ne na početku.

Isuse. What have they done to my boy??

Ja sam pljuvao po PS5.

Onda sam kupio to dvratno govno mamu mu jebem odvratnu fuj dabogda dizajneru oči ispale.

I sad mi je baš gušt konzola.

Kontroler je nikad bliže savršenstvu, PS igrači sad znaju kaj je bio Xbox 360 kontroler i zašto su ih u doba PS3 svi Xbox igrači ismijavali.
Lijeva gljiva naravno još uvijek na krivoj poziciji, ali sami oblik kontrolera bolje podnosi taj ergonomski kriminal.

Novi Ratchet je prefakingjeben, astrobot također, a ostale igre će dolazit lagano.
Prednost nad PS4 je u startu napravljena jer ima hrpa igri koje nisam odigrao na četvorci i sad mogu u poboljšanom izdanju, a za takve slučajeve sa PS4 sam morao palit PS3 i koristit onaj odurni mrtvi drlog od Dualshocka 3.

wooddiebone

Onda sam kupio to dvratno govno mamu mu jebem odvratnu fuj dabogda dizajneru oči ispale.

Ajme plačem na ovo hahahahah

wooddiebone Kontroler je nikad bliže savršenstvu, PS igrači sad znaju kaj je bio Xbox 360 kontroler i zašto su ih u doba PS3 svi Xbox igrači ismijavali.
    Lijeva gljiva naravno još uvijek na krivoj poziciji, ali sami oblik kontrolera bolje podnosi taj ergonomski kriminal.

Drito, ali barem su blizu, jos da ga metnu gore i stvarno najbolji joy imaju. Ne bole me ruke, a ja dernem sesiju cjelodnevnu, samo taj palac malo trpi.

Sta stvarno bolje kad je gljiva na mistu dpada? Nekako mi to nezamislivo

escoban Pa kak drzis opusteno palce, na poziciji ps gljive ili dijagonalno? Ruka je u prirodnom pplozaju, i nije bas drito na dpadu, nego bas tako nekako da je prirodno. Nema bolje pozicije.

Tako je.
      Onak kak je sad, palčevi prirodno idu u poziciju prema d-padu i action tipkama.

Playstationov layout je zaostao iz doba kad je d-pad bio glavni navigacijski alat, ali već onda se to promjenilo i osim estetske simetrije, nema razloga da lijeva gljiva bude dolje.

Daleko najkorišteniji djelovi kontrolera su ljeva gljiva i action tipke tako da najviše smisla ima njih staviti na mjesta gdje palčevi najprirodnije sjedaju.

Microsoft je to u startu dobro odradio, ali prvi PS kontroler nije ni imao gljive i zato je ostao taj dizajn.

Što više pričam o tome to mi je više žao kaj nisu to popravili.

Bolje zvuči mrtvo magare IMO.

Konzola je odlična. Samo od izlaska Ratcheta do kraja godine ne obećava po pitanju ekskluziva. Ako ode (valjda neće) Forbidden West u 2022. ostat ćemo na Returnalu i Ratchetu. Osim ako Sony ne najavi jos nešto. Valjda hoće.

Moja preporuka, stari prodaj PS5 i kupi si xbox. Ja ne bih bio toliko frustriran i ne bih trpio konzolu koja me ne veseli. Napravio bih taj iskorak. Uvijek je lijepo vidjeti na hrvatskom portalu da netko nekoga "šuta".

wooddiebone Vidiš, meni je obrnuto. Nikad mi nije sjeo microsoftov dizajn gamepada i jedino mi je logično ovaj sonyev. Palčevi mi prirodno sjedaju na gljive i nadam se da za mog života to sony neće mijenjati.

Ni ja ne kužim kak tvrdite da je prirodno da su palčevi asimetrični? AK je već prirodno da je gore, ne dolje, onda obje gljive trebaju bit gore.

boja1964

Ako ti palčevi prirodno sjedaju na gljive na Sony kontrolerima, onda ti proporcije ruku ne ulaze u normu Homo Sapiensa.

Ne kažem to kao uvredu.
            99% ljudi, ergonomski palčevi prirodno idu na gornju poziciju, a ne donju.

Tzereen
            Možda za FPSe, ali u većini igara desna gljiva se koristi samo za korekcije kamere dok se action tipke koriste puno češće.

Znači palčevi većinu vremena ne bi trebali bit asimetrični, a na PS kontroleru jesu.