• Gaming Vijesti
  • Kada završi nestašica konzola i grafičkih kartica, dobro zapamtite koje su vas trgovine varale

Pročitaj na portalu
Članak

Kada završi nestašica konzola i grafičkih kartica, dobro zapamtite koje su vas trgovine varale

Poslije izlaska PS5 mjesecima sam se povezivao s preprodavačima i gradio povjerenje kako bi mi otkrili što se događa u pozadini sivog tržišta preprodavača PS5 konzola. Otkrio sam prljavu kaljužu kriminalnih radnji sivog tržišta u koje su umiješane i (neke) trgovine. Tekst se mahnito širio po internetu i u samo mjesec dana postao je najčitaniji u petogodišnjoj povijesti FFA.

Ostavljat novac u HR nikome. A bome i vani 😃 Oni najveći, držali su cijene u granicama MSRP-a i takve poštujem.

Na svu sreću bar na moje znanje nije me nitko prevario. Jedino mi je šupčinski što su se gurali bundlovi bez mogućnosti kupovanje solo paketa, no to vjerojatno Sony dirigira.

prayer no to vjerojatno Sony dirigira

Donekle.
    Svaki službeni zastupnik na X uvezenih konzoli mora uzeti odnosno uvesti i X broj igara. Dok sam još bio u tom poslu, brojka se vrtila oko pet ili šest igara za svaku konzolu. Sad, neće se sve igre prodati i da se ne gradi lager koji stoji i ispadne mrtvi kapital koji se ne vrti, trgovine onda prodaju odnosno nameču bundleove.

Zanima me po kojoj cijeni trgovine kupuje grafe od dobavljaca. Ak se ne varam vecina trgovina radi sa MS grupom kao uvoznikom. Pa da ih stavimo malo na linc i zaspamamo losim ocjenama

Dop3 Nabavne cijene su također skočile u zrak, da ne bi mislili da sada trgovine nabijaju ne znam kakvu maržu radi situacije na tržištu. Npr, nabavna cijena za rx580 je nedavno bila 2500 kn bez pdva, to ti dovoljno govori. Da su neki dućani diglu previše visoku cijenu, naravno da jesu, ali su i nabavne cijene za određene komponente i stvari, drastično porasle.

Kad završi nestašica konzola, najbolje da bannamo Pravednika.

pratim jednu njemacku stranicu opcenito za popuste i uvijek kad netko posta neki "deal" za graficke dodje doslovno do makljaze. zadnje stanje je da je rtx2060 za 500€ poprilicno dobra cijena 😆

svugdje je isto sranje sto se tice grafickih, konzole se ipak prodaju po preporucenoj cijeni u njemackoj, to jest series x se prodaje po preporucenoj cijeni kad bude jednom do dva puta tjedno nakratko dostupan. playstationu se trag potpuno izgubio, uopce mi nije jasno kako uopce i doci do njega a da nije e-bay i slicno.

series s je jedini hardver koji cak dodje ispod preporucene cijene.