Kaiserus
Moraš razumjet da su pripadnici supkulture mehaničkih tipkovica, u koje se i ja svrstavam, kudikamo bolesni u glavu.
Ja se osobno mogu mrtav ozbiljan posrat po 99% tipkovnica po kojima mnogi sline.
Ne zato jer sam govno neg zato jer znam da pljačkaju ljude.
Nisam u životu vidio gaming brand tipkovnicu koja realno vrijedi više od 400 kuna MPC bila ona Razer, Corsair, Logitech ili koji god brend.
Ako stave Cherry ili Kailh switcheve unutra, nerjetko ih strpaju u plastično kućište koje je iste kvalitete kao i base uredska membranska tipkovnica za 39,99, a keycapovi su im dno dna.
Ajde Razer moram pohvalit jer slušaju MK community i počeli su ubacivat neke stvarno pohvalne stvari poput PBT keycapova, odvojivog kabela i zapravo inovativnih optičkih switcheva sa stabilizatorima.
Još najgori krivac od svih je jebeni Das Keyboard koji svoje tipkovnice naplaćuje ko suho zlato, a kvaliteta im je doslovno bargain bin.
Kad su stavljali Cherry Switcheve unutra još ajde, bar si mogao ih odlemit i iskoristit da si složiš neku poštenu tipkovnicu ili ih prodat, al sad stavljaju one Omron smijurije ko i Logitech jer, pazi, bolje je osvijetljenje, a performanse i typing experience... to nikom nije bitno iako se reklamiraju kao THE tipkovnica.
I onda slože ULTIMATE verziju i naplate ju više.
Jedina razlika je kaj nisu naprintali slova na tipke.
Isus. Ti. Mater.
Po meni tipkovnica mora bit prvo i osnovno dobra tipkovnica. Tek kad to zadovolji onda može dodavanje razno raznih featurea.
Al jasno mi je da ne traže svi isto kao i ja iz tipkovnica i skroz mislim da bi na kraju dana ipak svatko trebao izabrat po svojim potrebama, željama i ukusu.
Evo imam frenda sa Logitech G815. On presretan, a ja ju kraj duplo jeftinijeg Keychrona ne bi pogledao ni mrtav.