chono ja ne tvrdim nista, ja prenosim lazi medija i isticem kao problem veci od "influenserskog utjecaja selebriti osobe" koju ti tupis ovdje. Nemoj mi vjesto prisivat postove koje nisam napisao.
Ne, nego primjenjuješ senzacionalističke izuzetke prema svim medijima. Očito je problem u tome kojim se medijima izlažeš jer sam osobno uspješno izbjegao takve situacije te sam se informirao na mjestima koja su prenosila direktno poruke stručnjaka. Nemoj podcjenjivati utjecaj poznate osobe. Društvene mreže su s razlogom toliko utjecajne i daju moć popularnim pojedincima. Postoji značajna mogućnost da mlada osoba koja uzme Novaka kao sportskog uzora ujedno uzme i njegove štetne i sebične stavove kao istinu.
Ali fino si po 10ti put istaknuo taj dogadaj kako bi stavio etiketu glup na njega, a ne opcenito, kako si inicijalno srocio post. I ne, nemas pojma nista o treningu, disciplini i sportskoj glavi i mindsetu. I ovdje radis isto kao i Nole sa svojim stavovima, ne odstupas od njih, unatoc cinjenici da nemas pojma sto pises u ovom kontekstu.
Ja nisam u niti jednom trenutku pričao o treningu ili kako trenirati. Nisam ga ni komentirao kao sportaša van pohvale da je jedan od najboljih ikada. Isključivo govorim u kontekstu velike krize poput pandemije i naglašavam što su stručnjaci preporučali. Žao mi je, ali u tom su trenutku treninzi jednostavno nebitni. Zdravlje zajednice je bitnije, a javna djela pokazuju da mu jednostavno do toga nije stalo. Ako su se drugi mogli cijepiti i nastupati, mogao je i on, a ne raditi cirkus jer se smatra većim od ostalih.
ali nije nula od covjeka. Kako to moze bilo tko normalan napisati uopce?
Za mene osoba koja svjesno i prikriveno dovodi druge, a pogotovo djecu, u opasnost nije pozitivan utjecaj. Da se barem posuo pepelom, rekao da je bio u krivu i ispričao se. Međutim, nije, samo je krenuo opravdavati svoju odluku.
Ako je toliki problem ta "apsolutna nula", ok, nije. Zapelo se za dvije riječi i ignorira se sve ostalo napisano. Ono što jest je vrlo negativan utjecaj na formiranje mišljenja u našoj regiji čiji će sportski uspjeh biti manje bitan od promoviranja anti-znanstvenih stavova i ignoriranja kritičkog razmišljanja. Pogotovo u kombinaciji s već slabim obrazovnim sustavom.