Stanujem 50-ak metara od dosta frekventnog mjesta tako da me zaskaču baš za svako prikupljanje potpisa. Ne mogu ih izbjeći bilo da su u pitanju referendumi ili izbori i općenito nemam problema s tim, neka skupljaju ljudi. Ali ovi za protiv kovid potvrda su daleko najagresivniji dosad. Ni izvan pandemije ne volim kad mi se netko unosi u osobni prostor, a pogotovo ne sad.
Jutros me tako jedna pozvala da potpišem ako sam protiv cijepljenja. Pogotovo u javnosti nisam konfliktan i obično gledam svoja posla, ali u prolazu sam joj odgovorio da nisam protiv cijepljenja, na što mi se agresivno unijela u pravac kretanja, poručila mi da sam ovca, nastavila drobit da sloboda nema cijenu i usput me ispljucala cijeloga.
15-ak minuta poslije vraćam se kroz isto mjesto i ponovno ista ženska mi se unosi. Valjda me zaboravila.
Da budem fer, jučer sam vidio da je jedna druga ženska, također popisivačica, nekoj bakici pristojno objašnjavala da referendum nije protiv cjepljenja i preporučila joj da se cijepi. Očito ima i normalnih ljudi tamo, samo mi nije jasno kako uspijevaju zajedno koegzistirati. To mora kad-tad puknut i politički se obit MOST-u u glavu.