PhoenixMode Nitko ne negira opasnost situacije, niti smrtnost. Ono što većini smeta je kako se postupa od strane nadređenih i medija tokom cijele pandemije. I siguran sam da su jedno vrijeme brojke bile prenapuhane, kao što su tokom sezone bile lažno niske. Za sezonu kad mi je cijela šira familija bila pozitivna u dubrovačkoj županiji je na taj dan bilo 2 novo zaraženih, sutra dan 5 novo zaraženih i treći dan 4 novo zaraženih. A stric mi je rekao da je u to vrijeme cijeli jedan kvart bio zaražen.
Ti ne znaš kako sustav funkcionira. Broj se ne može prenapuhat, jer u sustavu iza svakog broja stoji ime i prezime zaraženog, hospitaliziranog, na respiratoru. Može biti jedino veći, nikako ne manji. Kako god bilo, činjenica je da su bolnice prepune, svaki dan izlaze ljesovi iz njih i nikakvo nepovjerenje ili razočaranje ne može biti opravdanje.
I ja ponovno ponavljam, forum ima sve moguće opcije, pa tako i onu da vam sakrije ovu temu ako vam smeta. Čudite se na nekim drugim mjestima zašto ona postoji, a ovdje raspravljajte samo i isključivo o temi korone. Ako bude bilo potrebe da se ponovno zaključa, zaključat će se.
EDIT: I nekima više empatije nebi bilo na odmet. Ako je netko đubre, ali istvoremeno poštuje pravila foruma, ja tu kao moderator ne mogu ništa. Preporučam downvoteanje, ignoriranje, a naposlijetku i doslovno skrivanje postova kroz alate profila.